Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων αύριο μπροστά στο ΥΜΑΘ

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «δεν αντέχουμε άλλο τα επιδόματα πείνας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις».

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής  για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους μετά το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αύριο στις 11.00 το πρωί τα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση «δεν αντέχουμε άλλο τα επιδόματα πείνας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις».

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, την ανάκληση των παράνομων όπως χαρακτηρίζουν απολύσεων και την απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα, ένταση στα μέτρα στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και υποχρεωτική επαναπρόσληψη όσων εργάζονται σε εποχιακά καταλύματα.