Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Παράλληλα από τη διεύθυνση Τροχαίας συγκροτούνται συνεργεία ελέγχου σχολικών λεωφορείων και λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, θα διανείμει αύριο, σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης και του ευρύτερου Νομού Θεσσαλονίκης, έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος.

Αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας κατά τη διανομή των εντύπων θα δίνουν συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές και στους γονείς τους, σχετικά με την κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά, ειδικότερα δε για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση τους με τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα από τα σχολικά συγκροτήματα και μονάδες που θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω δράση:

3ο και 6ο Δ.Σ. Συκεών (Γεννηματά 10)
3ο Δ.Σ. (Ναυαρίνου 1) και 6ο Δ.Σ. (Σουλίου 32) Σταυρούπολης
33ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 129)
3ο, 5ο ,9ο και 12ο  Δ.Σ. Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58)
5ο Δ.Σ. Καλαμαριάς (Ανδραμύτου 2)
29ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (Αναξιμάνδρου 77)
17ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (Ανατολικής Θράκης 10)

Επίσης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, θα πραγματοποιεί εντατικούς προληπτικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία μεταφοράς τους.

Για το λόγο αυτό συγκροτούνται συνεργεία ελέγχου σχολικών λεωφορείων και λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, τόσο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι ενέργειες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας  για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής από Αξιωματικούς της Τροχαίας και με προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα λεωφορεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές.

Στην προσπάθεια μας αυτή, ζητούμε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των παιδιών και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ