Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έδεσε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» - Αναμένονται άλλα πέντε μέσα στον Αύγουστο

Αρκετοί από τους επιβάτες του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ οι υπόλοιποι θα περιηγηθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Μεταφέροντας 900 επιβάτες, Έλληνες, Βαλκάνιους και Ευρωπαίους, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» προερχόμενο από τον Πειραιά και θα σαλπάρει στις επτά το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, επισήμανε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί το τέλος της κρουαζιέρας για 250 επιβάτες που επιβαίνουν στο «Celestyal Crystal», ενώ ισάριθμοι θα επιβιβαστούν, για να ξεκινήσουν τις δικές τους διακοπές, πλέοντας στο Αιγαίο.

Κατά την παραμονής τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αρκετοί από τους επιβάτες του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ οι υπόλοιποι θα περιηγηθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια τον Αύγουστο στην Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια αναμένονται εντός Αυγούστου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από το αναρτημένο πρόγραμμα που έχει στην ιστοσελίδα της η ΟΛΘ ΑΕ. Μάλιστα, δύο εξ αυτών θα καταπλεύσουν στην πόλη την ίδια μέρα (20/8) και θα παραμείνουν σε αυτήν.

Στις 20/8 αγκυροβολημένα θα είναι δύο κρουαζιερόπλοια: τα Celebrity Infinity και Celestyal Crystal. Και τα δύο κρουαζιερόπλοια θα φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί, προερχόμενα από τον Πειραιά και θα αναχωρήσουν (με μία ώρα διαφορά) για το νησί της Μυκόνου- το πρώτο στις 6 το απόγευμα και το δεύτερο μία ώρα αργότερα.

Στις 24/8, στις εννιά το πρωί, αναμένεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Azamara Quest προερχόμενο από την Καβάλα. Θα αναχωρήσει στις οκτώ το βράδυ της ίδιας ημέρας για τη Μύκονο, ενώ στις 27/8 θα αφιχθεί το Celestyal Crystal, στις δέκα το πρωί, από τον Πειραιά και εννέα ώρες αργότερα (στις 7 το απόγευμα) θα βάλει ρότα για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Με την έλευση του Azamara Quest, στις 28/8, στις οκτώ το πρωί -με προέλευση από τον Βόλο και επόμενο σταθμό την Καβάλα, για την οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι στις οκτώ το βράδυ- θα ρίξει αυλαία η κρουαζιέρα για τον μήνα Αύγουστο. Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ