Skip to main content

Έδεσε στη Θεσσαλονίκη το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Viking Venus - Επισκέψεις σε Εβραϊκό Μουσείο και Συναγωγή

Από το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, όλο και περισσότεροι τουρίστες, ιδιαίτερα Αμερικανοί, ενδιαφέρονται για επισκέψεις στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης

Πριν καλά καλά ξημερώσει έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Viking Venus, σημαίας Νορβηγίας, ένα... πλωτό χωριό που έχει ξαναεπισκεφθεί την πόλη, αλλά κάνει την πρώτη εμφάνισή του για φέτος.

Διαβάστε επίσης - ΟΛΘ: Πλώρη για ρεκόρ στα κρουαζιερόπλοια βάζει η Θεσσαλονίκη το 2024

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 888 επιβάτες, περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αμερικανοί, ενώ υπάρχουν και κάποιοι Αυστραλοί και Κινέζοι, και αναμένεται να αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη μετά τις 20:00 το βράδυ. Επόμενος σταθμός είναι το Κουσάντασι, στην Τουρκία, ενώ προηγουμένως είχε καταπλεύσει στον Βόλο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας -σε αντίθεση με άλλες φορές που περιλαμβάνονται εκδρομές σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας- οι τουρίστες θα πραγματοποιήσουν εκδρομές και ξεναγήσεις στην πόλη, ενώ περιλαμβάνονται και επισκέψεις σε Συναγωγές στη Θεσσαλονίκη.

Όπως λέει στη Voria.gr ξεναγός που ανέλαβε τις ξεναγήσεις, μετά την αρχή του πολέμου στο Ισραήλ όλο και περισσότεροι τουρίστες, ιδιαίτερα Αμερικανοί, ενδιαφέρονται για επισκέψεις σε Συναγωγές.

Οι περισσότεροι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου θα επισκεφθούν το Εβραϊκό Μουσείο αλλά και τη Συναγωγή Μοναστηριωτών.

Εκτός από αυτές τις επισκέψεις, περιλαμβάνεται ξενάγηση στην πόλη, στα αξιοθέατα και στα μουσεία. 

Ορισμένοι επιλέγουν και ιδιωτικές ξεναγήσεις αλλά οι περισσότεροι ακολουθούν το πρόγραμμα. 

Το κρουαζιερόπλοιο πρακτορεύει το ναυτικό πρακτορείο Davelor Ships Services LTD.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, στο λιμάνι της πόλης το 2024 αναμένεται να ρίξουν άγκυρα 76 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 34 τους καλοκαιρινούς μήνες.