Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την πτώση τμήματος οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

Θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και της σωματικής βλάβης από αμέλεια

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά το περιστατικό της πτώσης τμήματος οροφής σε χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ένας γιατρός το περασμένο Σάββατο.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» πάνω σε γιατρό

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης και θα εξεταστεί πώς εκτελέστηκαν οι εργασίες στο νοσοκομείο.

Με χθεσινή ανακοίνωση η διοίκηση του «Αγίου Δημητρίου» καταγγέλλει κακοτεχνία της κατασκευάστριας εταιρείας που ανέλαβε το έργο, καθώς, σημειώνει, το τμήμα κατέρρευσε σε πολύ σύντομο διάστημα μετά τις εργασίες.

«Το συμβάν έχει καταγραφεί και θα ακολουθήσει η αναγγελία του εργατικού ατυχήματος στην πλατφόρμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το Νοσοκομείο επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας για κακοτεχνία και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες», τονίζεται.

Διαβάστε εδώ - Θεσσαλονίκη: Τι λέει η διοίκηση του «Αγ. Δημήτριος» για την πτώση τμήματος της οροφής του νοσοκομείου

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της στεγανότητας της κεραμοσκεπής και την αντικατάσταση της ψευδοροφής στους κοιτώνες των ιατρών στο νεοκλασικό κτήριο, που όπως λέει η διοίκηση, χρήζει συνεχώς παρεμβάσεων ξεκίνησαν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 14 Οκτωβρίου, ενώ το Σάββατο μέρος της ψευδοροφής αποκολλήθηκε και πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά ειδικευόμενο ιατρό στο πόδι.