Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδρομές εντός - εκτός της πόλης για τους 400 επιβάτες του «Azamara Quest»

Δεν ήταν λίγοι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που επέλεξαν την περιήγησή τους στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city-tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος

Με εκδρομές εντός και εκτός της πόλης αξιοποιούν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη οι 400 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Azamara Quest», με ισάριθμο πλήρωμα, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις εννέα το πρωί προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ για τον Βόλο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του «Κοσμάτος» που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, επισήμανε ότι αρκετοί από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου- στην πλειονότητά τους Ευρωπαίοι και άλλοι από Κεντρική και Νότια Αμερική, επισκέπτονται τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ άλλοι «ψήφισαν» την περιήγησή τους στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city-tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Το «Azamara Quest» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας R που τέθηκε σε υπηρεσία για την Azamara Cruises στις 24 Οκτωβρίου 2007, κατασκευάστηκε το 2000 για την Renaissance Cruises ως R Seven, έχει μήκος 181 μέτρα, βάθος 20 πόδια και βύθισμα 5,95 μέτρα, ενώ κατέπλευσε ήδη μία φορά στη Θεσσαλονίκης, στις 5/6, και θα επανέλθει άλλες τρεις: στις 18/7, 24/8 και 16/9.

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα «δέσει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το «Celebrity Infinity», το οποίο σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, θα καταπλεύσει στις 9/7, στις 10 το πρωί, προερχόμενο από Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για το νησί της Μυκόνου.

Στο μεταξύ, με τα σημερινά δεδομένα, για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων, μάλιστα, ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά.

Η κρουαζιέρα θα ρίξει αυλαία φέτος για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με την έλευση του «Celestyal Journey» στις 17 Δεκεμβρίου 2023 και με βάση το αναρτημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα «δέσει» στο λιμάνι, στις 8 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 3 μετά το μεσημέρι για τη Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσαν 61 κρουαζιερόπλοια, από 17 το 2021, ενώ πέρυσι η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, και το τελευταίο «έδεσε» στις 22/12/2022.

Τονίζεται δε, ότι από το 2021, έπειτα από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home- port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών. Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό- τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη- και επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ