Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εννέα κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών

Τρία σε εργαζόμενους και έξι σε κρατούμενους - Εξετάστηκε το 1/3 από το σύνολο εργαζομένων και κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών

Φόβοι για συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στις φυλακές των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη εκφράζονται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης μετά τη διαπίστωση θετικών τεστ τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε κρατούμενους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, rapid test ξεκίνησαν μετά από συνεχή αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων την περασμένη Τετάρτη.

Από αυτά εντοπίστηκαν εννέα συνολικά θετικά, εκ των οποίων τα τρία σε εργαζόμενους και τα έξι σε κρατούμενους. Όλοι παραμένουν σε καραντίνα και είναι ασυμπτωματικοί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκε το 1/3 από το σύνολο εργαζομένων και κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών, ενώ η διαδικασία των τεστ έχει αναβληθεί μέχρι την Τρίτη, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ τα τεστ να είναι συνεχή.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των φυλακών ζητούν μπουν στη λίστα προτεραιότητας των εμβολιασμλων για να κάνουν το εμβόλιο από αυτά που μένουν αδιάθετα.