Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ (ΦΩΤΟ+VID)

Η ψευδοροφή σε τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας έπεσε πάνω στα θρανία των μαθητών, λίγη ώρα αφότου η αίθουσα εκκενώθηκε

Άγιο είχαν οι 19 μαθητές τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς στην αίθουσά τους υποχώρησε το ταβάνι και έπεσε πάνω στα θρανία τους.

Συγκεκριμένα, η δασκάλα της τάξης αντιλήφθηκε ρωγμές στην οροφή της αίθουσας και άκουσε έναν θόρυβο. Κατόπιν ζήτησε από τα παιδιά να εκκενώσουν την τάξη και πέντε λεπτά αργότερα η ψευδοροφή κατέρρευσε! Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, λόγω της έγκαιρης διαπίστωσης της δασκάλας.

Το κτήριο εκκενώθηκε αμέσως μετά και οι γονείς ενημερώθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

«Δημιουργήθηκε πρόβλημα στην οροφή του δημοτικού στον πάνω όροφο. Πρέπει να εκκενωθεί το κτήριο. Τα παιδιά πρέπει για την ασφάλεια τους να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφερόταν σε σχετικό email που εστάλη στους γονείς.

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη: Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη

Κλειστή μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει η σχολική μονάδα, με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος τονίζει ότι θα επιμείνει «και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επί τόπου έχουν σπεύσει τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους.

Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και  πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

"Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν", δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης».

Πηγή φωτογραφιών: mynews.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ