Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη ανήλικου που στοίβαξε μετανάστες σε ΙΧ

Ένας 17χρονος Έλληνας, που δεν είχε καν δίπλωμα, μετέφερε παράνομα με αυτοκίνητο εννέα μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα

Χειροπέδες σε έναν ανήλικο που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών πέρασαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροβάλτας.

Πρόκειται για 17χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών, παράνομη είσοδο στην Χώρα, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσία εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον συλληφθέντα, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια, στη διασταύρωση Ασπροβάλτας – Βρασνών εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων 2 ανήλικα (7 από το Αφγανιστάν, 1 από το Πακιστάν και 1 από το Κονγκό), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.