Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιστροφή άμεσα στο... 2019 για όσους εμβολιάστηκαν ζητεί η εστίαση

«Ναι μεν, αλλά» λένε οι άνθρωποι της εστίασης για την πλήρη ελευθερία που ανακοινώθηκε σήμερα για τους εμβολιασμένους - Επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα

Με σκεπτικισμό υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της εστίασης, τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, αναφορικά με τις επιπλέον ελευθερίες που δίνονται, πλέον, στους εμβολιασμένους.

Όπως λένε οι ίδιοι, αναμένουν το σχετικό ΦΕΚ που θα συνοδεύει τα νέα μέτρα προκειμένου να δουν τι ακριβώς σημαίνει η «πλήρης ελευθερία που θα ισχύει για τους εμβολιασμένους», στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από το Σάββατο αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας και της απαγόρευσης της μουσικής, με τους εμβολιασμένους να μην αντιμετωπίζουν περιορισμούς, εκτός από τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο διασκέδασης.

Κατά συνέπεια επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα… μετά προσοχής αρχίζοντας από την εστίαση. Ενός χώρου που επιζητά να επανέλθει άμεσα στην εποχή προ κορωνοϊού καθώς είναι άκρως ταλαιπωρημένος από τα μακρά lockdown, αλλά και το πρόσφατο μίνι lockdown, που μόνο αναστάτωση φαίνεται να έφερε.

«Ξαναγυρίσαμε εκεί που είμασταν πριν τη λήψη των μέτρων όταν η Θεσσαλονίκη κοκκίνισε. Πήραν πίσω τα μέτρα που έλαβαν» σχολίασε μιλώντας στη Voria.gr o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, υπογραμμίζοντας πως αυτό που θέλει ο χώρος της εστίασης είναι η επιστροφή στο 2019 για όσους έχουν εμβολιαστεί έτσι ώστε να φανούν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Και μπορεί, όπως είπε κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακοινώσεων ο υπουργός Υγείας, το νέο καθεστώς να ισχύσει για δεκαπέντε ημέρες, οπότε και το πλαίσιο των περιορισμών/ ελευθεριών θα επανεξεταστεί, ωστόσο οι εκπρόσωποι της εστίασης εμφανίζονται επιφυλακτικοί λέγοντας πως θέλουν άμεσα την επιστροφή στην κανονικότητα, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που επέλεξαν να εμβολιαστούν. Η κανονικότητα αυτή αφορά και τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών που προβλέπονται μέχρι σήμερα.

Επιπρόσθετα εκείνο που προβληματίζει τους ανθρώπους του χώρου είναι το γεγονός πως τόσο οι ίδιοι όσο και οι εργαζόμενοί τους, που στην πλειονότητά τους είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες όταν μάλιστα δουλεύουν σε εσωτερικούς χώρους που είναι μόνον για εμβολιασμένους.

Η κόπωση όλου αυτού του διαστήματος με την πολύωρη χρήση της μάσκας φαίνεται να τους προβληματίζει ιδιαίτερα.