Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επταήμερη αναστολή λειτουργίας μαγαζιού για όρθιους πελάτες

Πρόστιμο επταήμερης αναστολής λειτουργίας μαγαζιού και 2.000 ευρώ επέβαλε η ΕΛΑΣ σε μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

Αναστολή λειτουργίας σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Μακεδονία επιβλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές καθώς στο ένα μαγαζί εξυπηρετούσαν πελάτες χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και στο δεύτερο για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Αρχικά, με καμπάνα και λουκέτο πλήρωσε ιδιοκτήτης επιχείρησης την εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αστυνομικές αρχές επέβαλλαν 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη επιχείρησης με επιβολή επταήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Παράλληλα, με πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας πλήρωσε και προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη την εξυπηρέτηση ορθίων πελατών. Συγκεκριμένα, οι αρχές επέβαλλαν 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη με επιβολή επταήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Τέλος, η ΕΛΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 1.200€ (4x300€) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.