Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φυλάκισε Σομαλές μετανάστριες σε σπίτι και τις χτυπούσε για να τους πάρει χρήματα

Αφού τις παρέλαβε από τον Έβρο, ο διακινητής ζητούσε περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες ώστε να τις απελευθερώσει από διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στη Θεσσαλονίκη

Μία ακόμα υπόθεση εκβιασμού μεταναστών στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να αποκαλύψουν αστυνομικοί του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, ένας 23χρονος, υπήκοος Πακιστάν, μαζί με συνεργό του παρέλαβε ως διακινητής από τον Έβρο τέσσερις γυναίκες από τη Σομαλία που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων των γυναικών, ο 23χρονος τις οδήγησε σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και τις κρατούσε εκεί, όπου με τη χρήση σωματικής βίας ζητούσε περισσότερα χρήματα ώστε να τις απελευθερώσει.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν το εν λόγω διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν τον 23χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αρπαγής και εκβίασης.

Φωτογραφία αρχεόυ