Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταγγέλλει έλλειψη κλιματισμού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εν μέσω καύσωνα

Σύμφωνα με την καταγγελία υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία μονάδας ψύξης του νοσοκομείου την ώρα που έρχεται η επέλαση του καύσωνα

Για απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας εν μέσω καύσωνα με ελλείψεις κλιματιστικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η ειδικευόμενη ψυχίατρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Αγορούλα Γεωργιάδη σε καταγγελία της.

«Είναι απαράδεκτο το 2023 νοσοκομεία να λειτουργούν χωρίς κλιματισμό, με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών. Και όμως αυτή η δυστοπία είναι υπαρκτή και αφορά το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Ελλάδος, ειδικό νοσοκομείο για ζητήματα ψυχικής υγείας που καλύπτει- ειδικά κατά την περίοδο του covid-19-τις ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα όλης κυριολεκτικά της βορείου Ελλάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της η γιατρός

Μάλιστα καλεί την 3η Υπε  και τη Διοίκηση του νοσοκομείου να αποκαταστήσουν τον κλιματισμό σε όλα τα τμήματα νοσηλείας, στους νοσηλευτικούς σταθμούς και τα εφημερεία του νοσοκομείου με αναβάθμιση της κεντρικής μονάδας ψύξης αλλά και τοποθέτηση κλιματιστικών.

Παράλληλα καλεί για τις ημέρες του καύσωνα, να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ποσότητα δωρεάν δροσερού νερού και χυμών για όλους τους νοσηλευόμενους και ενοίκους του ΨΝΘ, για όλους τους υπαλλήλους σε βάρδια.

Τέλος ζητά να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές και νοσηλευτικό προσωπικό, ζήτημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο νοσοκομείο.