Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ήξεραν στο Μπιτ Παζάρ για την επικινδυνότητα του σημείου όπου άνοιξε τρύπα - Δείτε φωτογραφίες

Από θαύμα σώθηκε το νεαρό ζευγάρι που έπεσε στο κενό σε βάθος τριών μέτρων - Τι λένε καταστηματάρχες της αγοράς για το συμβάν και γιατί δεν προχωρούσαν οι επιβεβλημένες εργασίες αποκατάστασης

Σε γνώση των καταστηματαρχών της αγοράς Μπιτ Μπαζάρ της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως ήταν η επικινδυνότητα του σημείου, όπου περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα υποχώρησε το έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα νεαρό ζευγάρι, αφού άνοιξε τρύπα βάθους τριών μέτρων.

Καταστηματάρχης ανέφερε στη Voria.gr ότι, όταν πήγε να νοικιάσει το μαγαζί που λειτουργεί, ενημερώθηκε για το πρόβλημα στατικότητας που υπήρχε στο σημείο, το οποίο βρίσκεται αμέσως μετά τη δεύτερη -δίπλα στην κεντρική- είσοδο της αγοράς επί της οδού Τοσίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, παρότι το ζήτημα απασχολούσε τους επαγγελματίες της περιοχής, δεν προχωρούσαν οι εργασίες αποκατάστασης, γιατί υπάρχει πολυϊδιοκτησία στο υπόγειο που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο.

Η τρύπα που δημιουργήθηκε στο σημείο που υποχώρησε αποκάλυψε και την κακοτεχνία, με το υπόγειο να καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα τσιμέντου, κάτι που σημαίνει ότι ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει.

Τα δύο 19χρονια παιδιά σώθηκαν από θαύμα, καθώς ξαφνικά έπεσαν στο κενό και βρέθηκαν σε βάθος τριών μέτρων. Ιδιοκτήτης εστιατορίου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί του είπε στη Voria.gr ότι το δάπεδο υποχώρησε χωρίς να ακουστεί κάποιος θόρυβος. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές των παιδιών που καλούσαν σε βοήθεια, τα οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει μαζί με άλλο καταστηματάρχη, ο οποίος διέθετε σκάλα. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο διεκόμισε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Ο ίδιος καταστηματάρχης, πάντως, σημείωσε ότι οι δύο νέοι δεν φαίνονταν να φέρουν σοβαρά τραύματα.

Αυτή τη στιγμή η δεύτερη είσοδος παραμένει κλειδωμένη, ενώ από την εσωτερική πλευρά της αγοράς και πριν από το σημείο έχουν τοποθετηθεί κορδέλες, ώστε να αποκλειστεί η έξοδος.