Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς σχολικά γεύματα παραμένουν 4.500 μαθητές στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Επιστολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ για άμεση λύση του προβλήματος

Χωρίς σχολικά γεύματα παραμένουν 4.500 μαθητές σε 23 δημοτικά σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να κάνει λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση και να ζητά άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης απέστειλε επιστολή στη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου η οποία κοινοποιήθηκε κοινοποίησε στους προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας.

Μάλιστα, η ΠΕΔΚΜ, με ομόφωνη απόφασή της, εκφράζει την υποστήριξή του στο «απολύτως δίκαιο και εύλογο», όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών  για την άμεση έναρξη και την απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής σχολικών γευμάτων.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και την περσινή αλλά και την προπέρσινη χρονιά για τα παιδιά του δήμου και λύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, κατόπιν πολλαπλών πιέσεων και παρεμβάσεων του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην επιστολή «με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης λαμβάνουν τα σχολικά γεύματα με εξαίρεση το δικό μας και το δήμο Ωραιοκάστρου, ζητούμε άμεσα να μας απαντήσετε για τους λόγους της αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης και να επιληφθείτε, δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση λύση του προβλήματος, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να παρουσιασθούν φαινόμενα λιποθυμιών μαθητών στα σχολεία μας λόγω υποσιτισμού και έλλειψης ποιοτικού φαγητού που απολύτως δικαιολογημένα θα οδηγήσουν σε καταγγελίες».

Και ο δήμαρχος συνεχίζει τονίζοντας ότι «πολλοί από τους μαθητές βρίσκονται σε άκρως δυσχερή θέση και τα γεύματα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα. Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το υπουργείο Εργασίας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν φρόντισαν να κινητοποιηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες».