Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η έκθεση Carnal collapse after 3 am έρχεται στη γκαλερί The Eye Altering

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου ώς τις 26 του μηνός, στην Πάικου εντός της Στοάς στον πρώτο όροφος

Tην ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Super Gonorrhea με τίτλο Carnal collapse after 3 a.m παρουσιάζει η γκαλερί The Eye Altering, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου ώς τις 26 του μηνός, στην Πάικου εντός της Στοάς στον πρώτο όροφος.

Η έρευνα του Super Gonorrhea πραγματοποιείται μέσω της τρισδιάστατης σάρωσης και της ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας και εστιάζει στη σύγχρονη συναισθηματική και σωματική αποξένωση του ανθρώπινου υποκειμένου αντλώντας φεμινιστικά και μετα-ανθρώπινα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες συγχωνεύτηκες αφηγήσεις περί φύσης, τεχνολογίας και πολιτισμού. Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην αρχιτεκτονική και την εκπόνηση δύο διατριβών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του θεωρητικού και μεθοδολογικού του υποβάθρου, ο Super Gonorrhea μας εισάγει μέσω της καλλιτεχνικής του πρακτικής στην επεξεργασία των κοινωνικών του εμπειριών γύρω από τη σεξουαλικότητα και τον ερωτισμό. Καταγράφει, έτσι, την οικειότητα που ξεδιπλώνεται παράλληλα με την κουήρ αθηναϊκη ταυτότητα ακριβώς στο σημείο φυγής της σύγχυσης.

Image

Η έκθεση Carnal collapse after 3 a.m. αποτελείται από μία συλλογή στιγμιότυπων που καταφέρνουν να ισορροπούν μεταξύ εξύμνησης και κριτικής, αποκαλύπτοντας, έτσι, πώς η φετιχοποίηση και η ταύτιση δημιουργούν δαιδαλώδη κυκλώματα επιθυμίας διαπερνώντας τις σφαίρες του ψηφιακού, του υλικού και του βιολογικού. Επιπλέον, συνιστά μια μαρτυρία για τον έρωτα σε ένα ατομικιστικό, τροποποιημένο νοητικά και ναρκοκαπιταλιστικό περιβάλλον, όπου η χειραφέτηση στον έρωτα μετατρέπεται σε κυβερνητική (cybernetic) πρακτική. Είναι ένας φόρος τιμής στις στιγμές που υποκύπτουμε στις σωματικές μας απαιτήσεις και χανόμαστε στη ματαιότητα καθώς απελευθερωνόμαστε από τα ετεροκανονικά μοντέλα αναζητώντας το «γνώθι σαυτόν».

Παρόλο που η πολυπλοκότητα της queer πολιτικής περιστρέφεται γύρω από την επιβεβαίωση, ο Super Gonorrhea επιχειρεί να ρίξει φως στην ανεπίλυτη συνθήκη της υποκειμενικότητας και την ασάφεια στην οποία ακροβατούν πολλά από εμάς. Ενώ, η αντίστοιχη εικονολογία μοιάζει να προσφέρει πλούσιο υλικό για να δουλέψει κανείς, οι συνθέσεις χαρακτηρίζονται από ησυχία. Το ορθολογικό ικανό λευκό αρσενικό σώμα του καπιταλισμού είναι ο κυρίαρχος καθρέφτης της διαφορετικότητάς μας και κατά συνέπεια η πανταχού παρούσα μορφή που σηματοδοτεί τον ευνουχισμό. Ο Super Gonorrhea φέρνει την πολιτική της διαδικτυακής αναζήτησης συντρόφων στην σφαίρα της τέχνης για να απεικονίσει την οικειοποίηση ως ανταπόκριση και αντίσταση για όλες τις φορές που δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια νέα απάντηση, για να υπογραμμίσει τη σημασία της υπονόμευσης προς τη διατήρηση της συνέχειάς μας και να δώσει έμφαση στο πρώτο βήμα προς την ενδυνάμωση - την ανοχή προς εμάς τα ίδια.