Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρο για όσους καλούν να μην γίνονται self test στα σχολεία

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης και σε ανυπακοή για τις αναρτήσεις των αρνητών

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι αναρτήσεις αρνητών του κορωνοϊού που καλούν πολίτες να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να υποβληθούν πρώτα σε self test.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε στην αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή και ζητεί από την αστυνομία, σε περίπτωση που προκύψει ότι έχει τελεστεί, να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να προχωρά σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με την επανέναρξη των μαθημάτων στα λύκεια, αναρτήσεις που αποτελούν fake news κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, καλώντας γονείς και κηδεμόνες να σταθούν ενάντια στη διενέργεια test πριν την είσοδο στην τάξη.

Μάλιστα, στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, πέντε-έξι μαθητές που αρνήθηκαν να κάνουν self test προχώρησαν σε κατάληψη σχολείου σήμερα το πρωί, ενώ πιάστηκαν και στα χέρια με τους μαθητές που ήθελαν να μπουν κανονικά στις τάξεις τους.

Διαβάστε Αδιανόητα πράγματα στον Εύοσμο: Στα χέρια μαθητές για κατάληψη - self test (vid)