Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο ΓΕΛ Ευόσμου από τους αρνητές των self test (vid)

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν μαθητές που εναντιώνονται στα self test - «Αντισυνταγματικό» το μέτρο δηλώνουν - Τηλεκπαίδευση σήμερα στο σχολείο.

Σε κατάληψη του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου προχώρησε μερίδα μαθητών, μετά τα χθεσινά γεγονότα με τη μητέρα και τον μαθητή που δεν προσκόμιζε την απαραίτητη βεβαίωση με το αποτέλεσμα του self test.

Σήμερα το πρωί οι προσερχόμενοι καθηγητές στο σχολείο, είδαν αλυσίδες στις εισόδους και μια ομάδα μαθητών και γονέων να προχωρούν στην κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τα υποχρεωτικά self test στις σχολικές μονάδες.



Ο εκπρόσωπος των καταληψιών και μαθητής που αρνούνταν να προσκομίσει self test δήλωσε ότι είναι αντισυνταγματικό το να υποχρεώνεις κάποιον να προβεί σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Αναφέρει ακόμη πως δεν μπορεί να υπάρχει συνωστισμός μέσα στις αίθουσες με 25 μαθητές οι οποίοι αναγκάζονται να φορούν μάσκα.



Ο διευθυντής του σχολείου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο και παρέπεμψε στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο υπό κατάληψη σχολείο, σήμερα θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.