Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα μπάζα στα Λουτρά Θέρμης

Καταπείγουσα έρευνα για την απόρριψη μπαζών στα Λουτρά Θέρμης θα διενεργήσει το Τμήμα Περιβάλλοντος της Ασφάλειας μετά από μηνυτήρια αναφορά Ζέρβα.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την απόρριψη μπαζών στα Λουτρά Θέρμης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του rthess.gr που δείχνει εικόνες με φορτηγό να ξεφορτώνει μπάζα στα Λουτρά Θέρμης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μετέβη στην Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό, η οποία θα διεξαχθεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η άτυπη μετατροπή των Λουτρών σε μπαζότοπο δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Όπως είχε γράψει από τις αρχές του προηγούμενου μήνα η Voria.gr, περίοικοι σημειώνουν πως το πρόβλημα τούς απασχολεί καιρό ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.