Skip to main content

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική κερδίζουν τις εντυπώσεις στο Δουβλίνο

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ryanair από τέλη Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου ενισχύει την ανοδική πορεία της Ιρλανδικής τουριστικής αγοράς

Το ενδιαφέρον των Ιρλανδών τουριστών για επισκέψεις σε περιοχές με ήλιο, θάλασσα, πολιτισμό, καλό φαγητό και διασκέδαση διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης Holiday World Show 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο από τις 26 ως τις 28 Ιανουαρίου 2024 και συμμετείχαν από κοινού, ο Οργανισμός Τουρισμός Θεσσαλονίκη και Χαλκιδικής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ιρλανδίας με πάνω από 40.000 επισκέπτες.

Με την εξαιρετική συνεργασία του γραφείου εξωτερικού Ηνωμένου Βασιλείου και την προϊσταμένη του κ. Ελένη Σκαρβέλη, οι δύο οργανισμοί παρουσίασαν τους προορισμούς τους στο περίπτερο του ΕΟΤ και κέντρισαν το ενδιαφέρον του ενημερωμένου Ιρλανδικού κοινού.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ryanair από τέλη Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου ενισχύει την ανοδική πορεία της Ιρλανδικής τουριστικής αγοράς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με την αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά 4% για το 2023.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα της Air Lingus της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας οι Ιρλανδοί  κατατάσσουν την Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς που θέλουν να επισκεφθούν.

Στις επαφές που είχαν τα στελέχη των δύο οργανισμών εισέπραξαν θετικά σχόλια με την product manager του Tour Operator Sunway, Carmel Cassidy, (που φέτος αναδείχτηκε ο καλύτερος Tour Operator της Ιρλανδίας), να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την περσινή πορεία των κρατήσεων ενώ αντίστοιχα τα στελέχη της Click&Go, Abbey travel και Best4Travel επιβεβαίωσαν την πολύ καλή απόδοση της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης για το 2023.    

Στο πλαίσιο των μελλοντικών κοινών δράσεων, στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής συμφώνησαν με την  Managing Director του Travel Counselor, Cathy Burke, την οργάνωση ενός κοινού  fam trip τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με 6 Ιρλανδούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε  ο Υπουργός Τουρισμού της Ιρλανδίας Geo Varadkar, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιρλανδία  Μαγδαληνή Νικολάου  και ο πρέσβης της Κύπρου Λούης Τηλεμάχου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου τόνισε: «Η άριστη συνεργασία με τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και το Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής για την προβολή του κοινού προορισμού στην Ιρλανδία είναι δομημένη σε γερές βάσεις. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με στελέχη υψηλού  επιπέδου σε ενέργειες που αυξάνουν την επισκεψιμότητα, όχι μόνο σε επίπεδο ποσοτικό αλλά και ποιοτικό. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα ανερχόμενης οικονομίας και υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για τον τουρισμό. Οι Ιρλανδοί θέλουν να ταξιδεύουν και όσο βελτιώνεται το οικονομικό τους επίπεδο θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο. Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς επιζητούν τον ήλιο, τη θάλασσα, την καλή ατμόσφαιρα, τον πολιτισμό και την εξοχή. Η Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική δημιουργούν έναν εξαιρετικά ελκυστικό μείγμα για τον Ιρλανδό τουρίστα».

Ο κ. Τάσιος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η συνεργασία των 2 οργανισμών και η -από κοινού- προσπάθεια μας φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα. Η Ιρλανδία είναι μία σχετικά μικρή και νέα αλλά ανερχόμενη αγορά με ποιοτικά χαρακτηριστικά, στην οποία ξεκινήσαμε τη συστηματική και στοχευμένη προβολή από το 2020 σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Θεσσαλονίκης και συνεχίζουμε με συνέπεια. Για εμάς στη Χαλκιδική, σημασία έχει η διασπορά και η ανάπτυξη νέων αγορών στο Νομό, που θα βοηθήσουν και στην επέκταση της τουριστικής σεζόν».