Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ η απόπειρα διάρρηξης μεζονέτας στο Ωραιόκαστρο

Μέσα στη μεζονέτα ήταν μόνο η ιδιοκτήτρια, η οποία βρισκόταν στον πάνω όροφο με κλειστά τα φώτα

Tρεις άντρες προσπάθησαν να μπουκάρουν σε μεζονέτα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Σκοπός των αγνώστων είναι να κλέψουν, όμως, όταν αντιλήφθηκαν ότι μέσα στο σπίτι υπήρχε άνθρωπος, τρόμαξαν και τράπηκαν σε φυγή.

Όλα έγιναν αργά το απόγευμα της Δευτέρας (27.11.2023) στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 19:00.

Μέσα στη μεζονέτα ήταν μόνο η ιδιοκτήτρια, η οποία βρισκόταν στον πάνω όροφο με κλειστά τα φώτα. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, αρχικά εμφανίζεται ο ένας από τους τρεις επίδοξους διαρρήκτες, ο οποίος ελέγχει εξωτερικά το σπίτι ώστε να δει αν υπάρχει άνθρωπος μέσα.

Αφού είδε ότι μέσα στη μεζονέτα δεν υπάρχουν αναμμένα φώτα, έφυγε και λίγα δευτερόλεπτα μετά επέστρεψε με άλλους δύο και φορώντας όλοι κουκούλες πήδηξαν την περίφραξη και έφτασαν στο μπαλκόνι του ισογείου.

Προσπάθησαν να σπάσουν την εξώπορτα, όμως όταν αντιλήφθηκαν την ύπαρξη της ιδιοκτήτριας μέσα στο σπίτι, τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια πηδώντας και πάλι από την περίφραξη.

«Χτυπούν τα σπίτια και ξαναγυρίζουν σε ένα εξάμηνο»

Ο σύζυγος της γυναίκας και ιδιοκτήτης του σπιτιού περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν, ενώ σημειώνει ότι απόπειρα διάρρηξης είχε γίνει ξανά στο σπίτι τους πριν μερικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας αναφέρει:

«Ήταν στις 19:01 και στο σπίτι ήταν η σύζυγός μου. Είδαμε από την κάμερα ένα αυτοκίνητο που κινήθηκε προς τα επάνω και ξαναγύρισε προς τα κάτω. Έκαναν έλεγχο και δεν είχε φως το σπίτι. Η γυναίκα μου ήταν στον επάνω όροφο με κλειστά τα παντζούρια και η πόρτα από το σαλόνι ήταν ανοιχτή. Ήρθε ο ένας για να χτυπήσει κουδούνι αλλά δεν έχουμε. Ειδοποίησε τους υπόλοιπους οι οποίοι ήρθαν και έκαναν έλεγχο στην είσοδο του σπιτιού αν μπορούνε να μπούν και πήδηξαν στο μπαλκόνι επάνω. Με κάποιο εργαλείο παραβιάσανε την πόρτα, όμως δεν ολοκλήρωσαν, δεν την άνοιξαν γιατί ήταν η γυναίκα μου στον πάνω όροφο, τους αντιλήφθηκε και τους φώναξε.

Φοβήθηκαν και έφυγαν.

Το ίδιο είχε γίνει και πριν έξι μήνες. Εγώ ήμουν κάτω στο υπόγειο και ήρθαν τέσσερα άτομα. Ο ένας άνοιξε την πόρτα, μπήκε μέσα και έκανε σήμα στους υπόλοιπους. Ενώ υπήρχε φως στο υπόγειο και το έβλεπαν, χτύπησαν το παράθυρο με κατσαβίδι για να το διαρρήξουν και τότε πετάχτηκα και τους φώναξα και έφυγαν, με τον ίδιο τρόπο όπως τώρα.

Αυτοί μαθαίνω πως χτυπούν τα σπίτια και ξαναγυρίζουν σε ένα εξάμηνο όπως ξέρουμε και από άλλους κατοίκους της περιοχής.

Φοβόμαστε όλοι από αυτά που συμβαίνουν».

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.