Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία Πατουλίδου για πολιτικό εκβιασμό από την Ένωση Ξενοδόχων

Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού κατήγγειλε ότι απειλήθηκε πολιτικά από την ΕΞΘ για να συναινέσει σε απευθείας ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για πολιτικό εκβιασμό έκανε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, κατά την παρουσίαση του απολογισμού της δράσης του Οργανισμού Τουρισμού, στον οποίο είναι πρόεδρος.

Η κ. Πατουλίδου διάβασε στους παριστάμενους -φορείς του κλάδου του τουρισμού- επιστολή την οποία έλαβε πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία η ΕΞΘ της ζήτησε να αναθέσει συγκεκριμένο έργο σε ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθεί στο εταιρικό σχήμα, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 2019, αλλιώς μπορεί να υποστεί αρνητικές πολιτικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, σε ό,τι αφορά το θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, η ΕΞΘ επισήμανε ότι, εφόσον οργανισμός και δήμος συμφωνήσουν να προχωρήσουν στην απευθείας ανάθεση του έργου ύψους 160.000 ευρώ στην εν λόγω εταιρεία, θα βοηθήσει από την πρώτη μέρα σε ό,τι της ζητηθεί, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής και παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Σημείωνε δε ότι η ενεργή και οικονομική συμμετοχή της ένωσης στο σχήμα (σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε ποτέ) που θα κατευθύνει το εγχείρημα τα επόμενα χρόνια, δεν θα γίνει χρονικά πριν από τη διαπίστωση ότι όλα λειτουργούν αποκλειστικά επαγγελματικά, χωρίς παρεμβάσεις και με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου.

«Όταν σαν ΕΞΘ θα καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα και το στρατηγικό σχέδιο αρχίσει να εφαρμόζεται, με συνέπεια να γνωρίζουμε ότι η οικονομική μας συμμετοχή θα πιάσει τόπο, να είστε σίγουρη ότι θα ξεχάσουμε το παρελθόν και θα ασχοληθούμε μόνο με το μέλλον. Εναλλακτικά και εφόσον δεν συμφωνήσετε να προχωρήσουμε μπροστά, θέλω να γνωρίζετε κ. Πατουλίδου ότι η ΕΞΘ θα πάρει πρωτοβουλίες και για τον ίδιο σκοπό μπορεί να υπάρχει αρνητικό πολιτικό πρόσημο για σας», επισημαίνεται στην επιστολή.

«Αυτό είναι μία άμεση απειλή. Μπορεί να με θεωρήσετε μικρόψυχη αλλά ως εδώ», είπε με έντονο ύφος η κ. Πατουλίδου. «Μου είπαν να το βγάλω προεκλογικά αλλά δεν το έκανα. Θα μπορούσα να το είχα κάνει προεκλογικά, να θυμηθείτε, να θυμώσετε, να αντιδράσετε», τόνισε και παρέθεσε τα λόγια της καθηγήτριας Ιστορίας, Μαρίας Ευθυμίου, ότι αυτή η πόλη έχει το φως μέσα της. «Αυτό το φως εμείς αναδείξαμε σε συνεργασία με όλους σας. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο, αλλά ως εδώ», κατέληξε.