Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταστολή απεργών του ΟΤΕ καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

Τι αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης για την απεργία στον ΟΤΕ μετά και το χθεσινό επεισόδιο με τη σύλληψη απεργών συνδικαλιστών.

Ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ καλεί να δημιουργηθεί η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψη συνδικαλιστών στην πόλη έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης (δείτε εδώ).

Η Λαϊκή Ενότητα επικαλείται την ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ που επισημαίνει ότι «η διοίκηση του Οργανισμού θα χρησιμοποιήσει αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), και την τυφλή αφοσίωσή τους στο "επιχειρείν" και την κερδοφορία του, θέλει να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων».

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι πρόθεση της διοίκησης του ΟΤΕ είναι η επιχείρηση «να συνεχίσει να λειτουργεί με πάμφθηνους ενοικιαζόμενους, και με φθηνούς εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, αυξάνοντας τα κέρδη της σε βάρος των εργαζομένων, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια».