Skip to main content

Χρήστος Λάσκος: Δεύτερο όνομα από τη Θεσσαλονίκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

Ο οικονομολόγος-συγγραφέας και καθηγητής Χρήστος Λάσκος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη και ήταν μέλος του Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έως τον Αύγουστο του 2015

Η συμμετοχή του Χρήστου Λάσκου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Αριστεράς.

Ο οικονομολόγος-συγγραφέας και καθηγητής Χρήστος Λάσκος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2015 και μέλος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, όπου όμως μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε. Σημειώνεται ότι ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2014, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2015.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο Χρήστος Λάσκος είχε συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτώντας την πολιτική προσέγγισή του με το κόμμα που ηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το προ διμήνου είχε ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, που διαμένει επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα από το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ανακοινώθηκαν όλα τα ονόματα του Επικρατείας, στο οποίο επικεφαλής είναι η Σοφία Σακοράφα.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν, με την ακόλουθη σειρά εκλογής οι: Σοφία Σακοράφα, Νίκος Θεοχαράκης, Χριστίνα Μπαλτατζή, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κώστας Στεφανίδης, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Σπύρος Μουρατίδης, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Στάθης Κουβελάκης, Μάνια Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Μπίστης, Μάρι Βελονάκη, Αλεξάνδρα Κασίμη, Χρήστος Λάσκος και ο Αντώνης Ξυλούρης, γνωστός ως Ψαραντώνης.