Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατέπληξαν οι επιδείξεις σπουδαστών της ΣΣΑΣ και οι στρατιωτικές μπάντες (φωτο+videos)

Οι σπουδαστές της ΣΣΑΣ απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από τα εκατοντάδες άτομα που παρακολούθησαν την επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη των σπουδαστών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Το Τμήμα της ΣΣΑΣ ξεσήκωσε το κοινό που κατέκλυσε την πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να παρακολουθήσει την άψογα συγχρονισμένη παραδοσιακή επίδειξη με τα όπλα. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την 26η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αλλά και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μάλιστα στο τέλος της επίδειξης οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής σχημάτισαν με τα όπλα τους την ελληνική σημαία αλλά και τα αρχικά της ΣΣΑΣ.

Οι Θεσσαλονικείς καταχειροκρότησαν πολλές φορές τους σπουδαστές, τους οποίους υποδέχθηκαν και αποχαιρέτησαν με σφυρίγματα και επευφημίες.

Μάγεψαν οι μπάντες 

Πριν από την ιδιαίτερη επίδειξη των σπουδαστών της ΣΣΑΣ, την παράσταση έκλεψαν οι μπάντες των Τριών Κλάδων των Ειδικών Δυνάμεων.

Κατά σειρά η μπάντα του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού που άκουγε ευλαβικά τις μελωδίες και τα στρατιωτικά εμβατήρια, ενώ συγχρόνως παρακολουθούσε τις εντυπωσιακές επιδείξεις με τα μπαστούνια.    

Μάλιστα στο τέλος των επιδείξεων, οι τρεις μπάντες ενώθηκαν και παιάνισαν συγχρονισμένα το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή». 

Τη διπλή εκδήλωση παρακολούθησαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και άλλα πολιτικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Όλοι τους μετά από το τέλος της επίδειξης, συνεχάρησαν τις μουσικές μπάντες αλλά και τους σπουδαστές της ΣΣΑΣ.

Δείτε φωτογραφίες:

Image
Image
Image
Image