Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12

Δύο παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καφέ μπαρ εχθές στη Θεσσαλονίκη - Στα 30 τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις στην πόλη.

Αναστολή λειτουργίας λόγω υπεράριθμων πελατών σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και πρόστιμο και τριήμερο λουκέτο σε δεύτερο κατάστημα που λειτούργησε μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα επέβαλαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για καφέ μπαρ στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και τριήμερο λουκέτο για λειτουργία μετά τις 00.00, καθώς και για καφέ μπαρ στο κέντρο της πόλης, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερο λουκέτο για υπεράριθμους πελάτες.

Συνολικά χθες, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (43.817) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

•    (8) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (866) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (72) άτομα.

•    (3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (178) σχετικές παραβάσεις.

•    (3) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (225) σχετικές παραβάσεις.

•    (219) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

o    (40) στη Στερεά Ελλάδα,
o    (38) στην Κεντρική Μακεδονία,
o    (30) στη Θεσσαλονίκη,
o    (25) στο Βόρειο Αιγαίο,
o    (19) στην Ήπειρο,
o    (15) στα Ιόνια Νησιά,
o    (11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o    (10) στην Πελοπόννησο,
o      (9) στην Κρήτη,
o      (7) στη Δυτική Μακεδονία,
o      (5) στην Αττική,
o      (4) στη Θεσσαλία,
o      (3) στη Δυτική Ελλάδα και  
o      (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.167) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (21.151) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ