Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με ρακή και χαμόγελα η υποδοχή Ζέρβα στην έκθεση κρητικών προϊόντων

Οι διοργανωτές και οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην έκθεση επιφύλαξαν ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία με την Κρήτη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τα εγκαίνια απόψε (30/4) της 25ης έκθεσης «Κρήτη: η μεγάλη συνάντηση - Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας», που φιλοξενείται στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα σε Κρήτες νιώθω μια ζεστασιά. Είναι, άλλωστε, ατελείωτοι οι δεσμοί μεταξύ Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας και Κρήτης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη βαθιά ιστορική σχέση των δύο περιοχών αλλά και στους στενούς δεσμούς των ανθρώπων ως προς την κουλτούρα, ακόμη και ως προς την αγάπη στη γαστρονομία.

Οι διοργανωτές και οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην έκθεση επιφύλαξαν έναν πολύ θερμό καλωσόρισμα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, προσφέροντάς του γραβιέρα, ρακή και άλλα εκλεκτά κρητικά εδέσματα. Και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, βέβαια, δεν έκρυψε την αγάπη του για την κρητική γη και την αδυναμία του ειδικά στο τυρί, το μέλι και τον κρητικό ντάκο.