Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετακομίζει μετά από 60 χρόνια το γαλακτοζαχαροπλαστείο Δορκάδα

Το κατάστημα που στεγαζόταν από το 1961 στην οδό Κασσάνδρου 91 μεταφέρεται στο νούμερο 66 της ίδιας οδού λόγω ανάγκης μεγαλύτερου χώρου.

Αλλάζει χώρο μετά από 60 και πλέον χρόνια λειτουργίας το ιστορικό γαλακτοζαχαροπλαστείο Δορκάδα στην οδό Κασσάνδρου.

Το κατάστημα που στεγαζόταν από το 1961 στην οδό Κασσάνδρου 91 μεταφέρεται στο νούμερο 66 της ίδιας οδού καθώς υπήρχε ανάγκη για έναν μεγαλύτερο χώρο.

«Από το 1961 μέχρι και σήμερα, η Δορκάδα στεγαζόταν επί της οδού Κασσάνδρου 91. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της και σε λίγες μέρες μεταφέρεται απέναντι, επί της οδού Κασσάνδρου 66, σε έναν νέο και μεγαλύτερο χώρο, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και τη στήριξή σας. Μία νέα εποχή ξεκινά για το γαλακτοζαχαροπλαστείο 60 χρόνια μετά και φιλοδοξούμε να μείνουμε εκεί και για τα επόμενα 60, ελπίζοντας ότι και τα παιδιά μας θα θελήσουν να συνεχίσουν την παράδοση, όπως συνεχίσαμε και εμείς από τους πατεράδες μας», αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης Γιάννης και... Γιάννης Γκλαβίνης.

Από το 1957...

Η ιστορία του παραδοσιακού γαλακτοζαχαροπλαστείου ξεκινά το 1957, όταν ο Ταξιάρχης Τομαράς, θείος των σημερινών ιδιοκτητών ανοίγει το πρώτο κατάστημα στο Τσινάρι, επιλέγοντας να δώσει το όνομα «Δορκάδα» του προσφυγικού χωριού που βρίσκεται σήμερα στον Δήμο Λαγκαδά.

Ο ίδιος είχε καταγωγή από τη Φωκίδα, ωστόσο έδωσε το συγκεκριμένο όνομα στο κατάστημά του καθώς η Δορκάδα φημίζεται μέχρι σήμερα για παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας γιαουρτιού.

Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι θεωρείται μέχρι και σήμερα η ναυαρχίδα των προϊόντων του γαλακτοζαχαροπλαστείου, ενώ ακολουθούν η κρέμα, το παγωτό αποκλειστικά από πρόβειο γάλα, το ρυζόγαλο αλλά και τα χειροποίητα σιροπιαστά γλυκά.

Από το 2012 που ανέλαβαν τη διοίκηση του καταστήματος οι νέοι ιδιοκτήτες προστέθηκαν και άλλα γλυκίσματα, ενώ τηρείται ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής στα προϊόντα, λόγος για τον οποίο η επιχείρηση διατηρεί εδώ και δεκαετίες σταθερή πελατεία που αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.