Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο από την Τροχαία στην καρναβαλική παρέλαση (φωτο)

Σε έγγραφο που εστάλη στους διοργανωτές η Τροχαία εκφράζει την αντίρρησή της στη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης, επικαλούμενη περαιτέρω επιβάρυνση του κυκλοφοριακού

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η Διεύθυνση Τροχαίας μπλοκάρει την εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 10 Μαρτίου.

Διαβάστε: Με... Flyover και Μετρό η πρώτη καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Βασίλισσα η Ίνα Τσικοπούλου

Σε έγγραφο που εστάλη στους διοργανωτές και το οποίο υπογράφει η Διευθύντρια της Τροχαίας Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία έχει αντίρρηση στη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης.

Όπως εξηγεί η Τροχαία στο εν λόγω έγγραφο, «το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τις ήδη επιβαρυμένες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης το εν λόγω εγχείρημα δύναται να επιβαρύνει επιπλέον την κυκλοφορία των οχημάτων στο κεντρικό οδικό ιστό της πόλης της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό ότι στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να συμμετάσχει απροσδιόριστος αριθμός ατόμων». 

Η Τροχαία επισημαίνει επίσης ότι τίθεται το ζήτημα της οδικής ασφαλείας τόσο των συμμετεχόντων όσο και των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς «τα άτομα που λάβουν μέρος θα κινούνται στο οδόστρωμα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση».

Η εμπνεύστρια του καρναβαλιού, Θένια Δρακοπούλου, μιλώντας στη Voria.gr, εξέφρασε την έκπληξή της για την αρνητική απάντηση της Τροχαίας, επισημαίνοντας πως ανάλογες εκδηλώσεις, όπως το Gay Pride, γίνονται κανονικά. Μάλιστα, σχολίασε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης ακόμα δεν τους έχει απαντήσει εάν θα τους δώσει άδεια.

Η κ. Δρακοπούλου σημείωσε ότι ο Σύλλογος απέσυρε το αίτημά του προς την Τροχαία. Ωστόσο, επισήμανε πως μεμονωμένα τα άτομα θα κατέβουν εκείνη την ημέρα να διασκεδάσουν.