Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της Δίωξης Ναρκωτικών σε κύκλωμα που έφερνε 23 κιλά ηρωίνης

Διεθνές κύκλωμα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στη χώρα μας - Δύο συλλήψεις μέλη διεθνούς κυκλώματος από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Μπλόκο σε διεθνές κύκλωμα που έφερνε στη χώρα μας πάνω από 23 κιλά ηρωίνης έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 50χρονος οδηγός νταλίκας από την Τουρκία και ένας 43χρονος από την Αλβανία και οι δύο μέλη οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Αρχικά ο 50χρονος οδηγός νταλίκας είχε εισάγει στη χώρα μας από τους Κήπους τις ναρκωτικές ουσίες. Σε χώρο στάθμευσης επί της Εθνικής Οδού κονά στην έξοδο της Βέροιας έγινε η συναλλαγή.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σακίδια πλάτης, που περιείχαν συνολικά 23 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 23.126 γραμμαρίων. Πιθανότατα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ναρκωτικές ουσίες να προρίζονταν για την Αθήνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 835 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και δύο οχήματα (1 φορτηγό και 1 αυτοκίνητο) που χρησιμοποιούταν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Για την υπόθεση υπήρξε συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελέγχου Διαβατηρίων Κήπων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.