Skip to main content

Και οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο Reworks - Στη Θεσσαλονίκη μετά από 25 χρόνια

Το θρυλικό γκρουπ, o Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ., την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο reworks, σε μια συναυλία που θα γραφτεί στην ιστορία

Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ, μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, έρχονται στις 21 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στο Reworks Festival!

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1992 αθόρυβα αλλά με τον εμβληματικό πρώτο τους ομότιτλο δίσκο έμελλε να αλλάξουν την εγχώρια μουσική για πάντα. Ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ. σημάδεψαν τον ήχο όσων μεγάλωσαν στα ‘90s. Εξέφρασαν την εποχή, τραγουδώντας για το αστικό και δυστοπικό τοπίο της μεγαλούπολης, την καθημερινότητα, τα παράνομα late hour parties και την club κουλτούρα, συνδυαζόμενα παράλληλα με μια ρομαντική αθωότητα και με μια μουσική ταυτότητα ιδιαίτερη, γλυκιά και σύγχρονη.

Πολλοί γαλουχήθηκαν μουσικά μέσα από αυτή τη Στέρεο Νόβα εποχή με τα πέντε καταπληκτικά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέχρι το 1997, τα οποία έχουν επηρεάσει σχεδόν οτιδήποτε σύγχρονο γράφτηκε στην χώρα μας για χρόνια μετά. “Νέα Ζωή 705”, “Παζλ Στον Αέρα” και “Μικρό Αγόρι”, “Ασύρματος Κόσμος”, το εμβληματικό ῾Τέλσον῾, ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής γενικότερα, το ῾βιταμίνα τεκ῾ εχουν αφήσει το στίγμα τους και ακούγονται επίκαιρα σήμερα σαν τότε. Και κάπου εκεί στο μακρινό 1997, αποφασίζουν οι Στερεο Νοβα να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους. Εκτότε ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα συνέχισαν με σόλο κυκλοφορίες, κυκλοφορώντας υπέροχες δουλειές και διαγράφοντας μια υπέροχη πορεία ο καθένας.

Στο μεταξύ ωστόσο η μουσική των Στερεο Νόβα συνέχισε μέσα από τη διαχρονικότητά της να τρέφει τον μύθο τους. Ώσπου το  2018 ξαφνικά από το πουθενά και πάλι ανακοινώνουν την επανένωσή τους, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 20 χρόνια με τίτλο Ὁυρανός῾. Τον Ιούνιο το νέο τους σινγκλ ονομάζεται “Irida”, με το οποίο ανοίγει το επόμενο κεφάλαιό τους.

Όλα αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν μόλις 3 φορές, όλες στην Αθήνα. Η εμφάνισή τους στην τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023 άνοιξε προς μεγάλη μας χαρά και πάλι ένα παράθυρο ελπίδας στο να δούμε τους Στέρεο Νόβα επί σκηνής. Μόνον 2 συναυλίες ανακοινώθηκαν. Η πρώτη στην Αθήνα, η οποία και έγινε.

Όσο για τη δεύτερη; Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο reworks, έπειτα από 26 χρόνια και πάλι στη Θεσσαλονίκη σε μια συναυλία που θα γραφτεί στην ιστορία.

Εισιτήρια
 
Ήδη βρίσκονται σε διάθεση τα ειδικά προνομιακά εισιτήρια με πρόσβαση σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ για τις ημέρες 20-23 Σεπτεμβρίου και τα εισιτήρια ημέρας για τις 21 Σεπτεμβρίου και τους ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ +more tba.

*Τα υπόλοιπα εισιτήρια ημέρας/δράσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το reworks πιο δυνατό από ποτέ

Πλησιάζοντας το ορόσημο των 2 δεκαετιών, στην 19η του έκδοση το reworks συνεχίζει να επανακαθορίζει τις τάσεις. Μια μεγάλη συνάντηση που θα παρουσιάσει περισσότερα από 40 DJ & Live sets, παρουσιάζοντας το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής και τη σχέση της με άλλες μουσικές τάσεις, αναζητώντας ταυτόχρονα νέες μουσικές γλώσσες θα συμβεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη.    

Σε αυτή του την έκδοση το reworks προκρίνει ένα line up το οποίο γιορτάζει την club κουλτούρα. Πλειάδα μεγάλων DJs από όλο τον κόσμο θα εμφανιστεί στο reworks παρουσιάζοντας τη μεγάλη ποικιλία ήχου, που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή σήμερα. Παράλληλα το reworks θα παρουσιάσει επιλεγμένα εμβληματικά live shows τα οποία θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην ιστορία του reworks.

Μεγάλα ονόματα στη Θεσσαλονίκη

Το reworks 2023 θα περιλαμβάνει ένα αγαπημένο σχήμα στην Ελλάδα, τους ARTBAT, οι οποίοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο φεστιβάλ. Ο headliner Maceo Plex επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έπειτα από 5 χρόνια με τον χαρακτηριστικό του ήχο, όπως και οι GusGus οι οποίοι θα σας χορέψουν στο live show τους. Στη Θεσσαλονίκη έρχονται και οι Mind Against, Mathame, με τη μελωδική τους κατεύθυνση, ενώ οι Ben Klock, Ellen Allien, Daria Kolosova, Daniel Avery, MARRØN, θα ταρακουνήσουν για τα καλά το reworks με τα δυναμικά τους σετ.  Ακόμη περισσότερες διεθνείς συμμετοχές θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Η Ελληνική χορευτική σκηνή στο reworks

Το reworks σταθερά παρουσιάζει την ηλεκτρονική σκηνή της Ελλάδας, διατηρώντας ένα ποσοστό της τάξεως του 50% σε εγχώριες συμμετοχές. Και φέτος θα παρουσιαστούν καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία. Από τον Ison και την ArKI μέχρι τους πολλά υποσχόμενους Momery και τον Ehohroma το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με πολλά ακόμη ονόματα της εγχώριας σκηνής.

First wave Line up a-z

Maceo Plex / ARTBAT / Mind Against / Mathame / Ben Klock / Daniel Avery / Ellen Allien Daria Kolosova / GusGus / MARRØN / Ison / Momery / Ehohroma  / ArKI