Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το πανίσχυρο μονοθέσιο της Oracle Red Bull Racing έρχεται για να μαρσάρει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το Red Bull Showrun by ALUMIL στις 23 Σεπτεμβρίου υπόσχεται πλήθος παράλληλων, εξίσου εντυπωσιακών, επιδείξεων

Η πρωταθλήτρια RB7, το μονοθέσιο της Oracle Red Bull Racing που πήρε τον τίτλο της Formula 1 το 2011, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να ταράξει το έδαφος της παραλίας στο Red Bull Showrun by ALUMIL, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα της Oracle Red Bull Racing υπόσχεται ένα επικό και αξέχαστο showrun στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 Patrick Friesacher θα τρέξει στη Νέα Παραλία με το μονοθέσιο, με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011.

Το Red Bull Showrun μαζί με exclusive partner την ALUMIL φέρνουν την πανίσχυρη RB7, ένα από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Το μονοθέσιο όχημα που διαθέτει V8 κινητήρα 2.400 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 750 άλογα στις 18.000 στροφές ανά λεπτό, κατέκτησε 18 από τις 19 pole του 2011, ενώ κατέγραψε συνολικά 12 νίκες, χαρίζοντας στην Oracle Red Bull Racing το δεύτερό της νταμπλ, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Ο Αυστριακός Patrick Friesacher που θα βρίσκεται στο τιμόνι είναι ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, ενώ έχει οδηγήσει και στην F1 με την Minardi στο πρώτο μισό του 2005.
Μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Friesacher έγινε οδηγός επίδειξης για την Oracle Red Bull Racing και εκπαιδευτής στο Red Bull Ring. Μεταξύ 2017 και 2018, ήταν ένας από τους οδηγούς των διθέσιων αυτοκινήτων F1 Experiences.

Image

 

Το σόου αναμένεται εντυπωσιακό και η ομάδα της Red Bull προχωρά τις προετοιμασίες για ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Η RB7 θα τρέξει κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μέχρι το Μακεδονία Παλλάς, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη του κινητήρα V8. Γρήγορες ευθείες, στροφές, «ντόνατς» και burnouts θα μεταμορφώσουν τον «εμβληματικό πεζόδρομο» της πόλης στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Εκτός από αυτό το κεντρικό κομμάτι του σόου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα δυο θαυματουργά αδέρφια από τη Γερμανία, Elias και Johannes Hountondji
Με πολλά πρωταθλήματα σε διεθνείς διαγωνισμούς drifting και μία θέση στο τοπ 10 των καλύτερων οδηγών παγκοσμίως, οι Red Bull Driftbrothers θα κάψουν τα λάστιχα των αγωνιστικών G82 BMW M4 και θα καταπλήξουν το κοινό με το οδηγικό τους ταλέντο.

Image

 

Επιπλέον, ο παγκοσμίου φήμης stunt rider Aras Gibieža υπόσχεται μοναδικές επιδείξεις με τη Suzuki GSX600R, που δεν έχεις ξαναδεί πότε live.

Ο Λιθουανός Gibieža δηλώνει ερωτευμένος με τη μοτοσυκλέτα από την ηλικία των 10 χρόνων, όταν ανέβηκε πρώτη φορά σε δίκυκλο – ένα scooter Suzuki RG50 που του πήρε ο παππούς του -, και ξεχωρίζει σήμερα ως ένας από τους καλύτερους stunt riders, έχοντας κερδίσει μια σειρά από αγώνες σε όλη την Ευρώπη. Κατακόρυφο πάνω στη σέλα, πιρουέτες στη μια ρόδα, οδήγηση καθισμένος ανάποδα στο τιμόνι και… αμέτρητα donuts στον δρόμο θα αφήσουν το κοινό απλά άφωνο.. κι όταν συνέλθουν οι επισκέπτες θα ξεσπάσουν σε ζωηρά επιφωνήματα και χειροκροτήματα.

Image

 

Την 23η Σεπτεμβρίου η πλατεία όπου δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μεταμορφωθεί σε μία μεγάλη γιορτή των motorsports. 

Εκεί θα βρίσκεται το αυθεντικό paddock της Oracle Red Bull Racing με τους μηχανικούς της ομάδας, που θα ετοιμάζουν το μονοθέσιο. Οι πιο τολμηροί θα μπορούν να πάρουν μέρος στον δικό τους αγώνα στα Red Bull simulator playseats, να τεστάρουν τα αντανακλαστικά τους ακριβώς όπως κάνουν οι πιλότοι της F1 στο reaction game, να δουν πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν ελαστικά στο F1 Pit Stop display και να αγοράσουν merchandize του event και της Oracle Red Bull Racing. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του event θα απολαμβάνουν άφθονο παγωμένο Red Bull.

Μετά την ολοκλήρωση του show, όλος αυτός ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μεταμορφωθεί σε ένα ατέλειωτο party με γνωστούς DJs.

Image