Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκοβαν δέντρα παράνομα και πουλούσαν τόνους ξυλείας - Πάνω από 30.000 ευρώ ζημιά για το Δημόσιο (φωτο)

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη υλοτομία κακουργηματικής μορφής - Εκτιμάται ότι η προκληθείσα ζημιά στο δημόσιο υπερβαίνει τις 33.600 ευρώ

Χειροπέδες σε δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 59 και 42 ετών, που δραστηριοποιούνταν σε παράνομη υλοτόμηση σε δάσος του δήμου Βόλβης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν σε δάσος της Αρέθουσας, να επιβαίνουν σε φορτηγό και σε αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκε ένα αλυσοπρίονο βενζίνης, μία ανταλλακτική αλυσίδα και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τόσο νωρίτερα την ίδια ημέρα όσο και από φέτος το καλοκαίρι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτόμηση μεταφέροντας πολλούς τόνους ξυλείας σε μάντρες ή οικίες, ενώ σε μία περίπτωση μετέφεραν σε αύλειο χώρο ιδιώτη μέρος της ξυλείας έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Από την αυτοψία που διενήργησε το Δασαρχείο Σταυρού, διαπιστώθηκε η παράνομη υλοτομία δέντρων δρυός, ενώ εκτιμάται ότι η προκληθείσα ζημιά στο δημόσιο υπερβαίνει τις 33.600 ευρώ.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη υλοτομία κακουργηματικής μορφής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες: