Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα στην... πίστα της Νέας Παραλίας για το μεγάλο σόου της RedBull (φωτο+vid)

It's Showrun Time!

Ένα μοναδικό experience village με πολλά παιχνίδια από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού υποδέχτηκε από το πρωί του Σαββάτου η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στην οποία έχει στηθεί μία πίστα περίπου ενός χιλιομέτρου για ένα εντυπωσιακό σόου με ένα από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1 και όχι μόνο, το Red Bull Showrun Thessaloniki

Στη σημερινή γιορτή των motorsports μία από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών στη Formula 1, η Oracle Red Bull Racing, ήρθε για ένα μοναδικό showrun, ένα event επίδειξης με την πρωταθλήτρια RB8, τον πρώην οδηγό της Formula 1 Patrick Friesacher και τους Red Bull Driftbrothers με τις G82 BMW M4.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την τιμή να οδηγήσω το μονοθέσιο εδώ», είπε ο Αυστριακός Patrick Friesacher, ο οδηγός της RG8.

Image

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές, έχει στροφές και χρόνο για να γίνουν τα burnouts» , είπε ο Tony Burows που είναι υπεύθυνος της ομάδας προετοιμασίας, ενώ οι οδηγοί υποσχέθηκαν να ερεθίσουν τρεις αισθήσεις των θεατών, την όραση, την όσφρηση και την ακοή. 

Ο παγκοσμίου φήμης stunt rider, Aras Gibieža, τόνισε το πόσο εντυπωσιακός είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη.

Το village

Καθώς οι φαν των motorsports show περιηγούνται στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν την ευκαιρία να δουν αυθεντικό paddock της Oracle Red Bull Racing με τους μηχανικούς της ομάδας να ετοιμάζουν το μονοθέσιο, τα Red Bull Racing Simulators τα οποία θα βγάλουν τον πιλότο που κρύβουν μέσα τους -και έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών- Red Bull Pit Stop Challenge που τεστάρει τις ικανότητες του καθενός να αλλάζει τα ελαστικά ενός μονοθεσίου. Μάλιστα, ουρές έχει σχηματίσει και το... Aras Simulator, με μία μηχανή όμοια με αυτό που θα οδηγήσει ο Λιθουανός stunt rider Arūnas ‘Aras’ Gibieža. Παράλληλα, στον χώρο υπάρχουν και μονοθέσια που έχουν κατασκευάσει φοιτητικές ομάδες από τέσσερα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

It's Showrun Time!

Και φυσικά, οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες μετρούν αντίστροφα για το Red Bull Showrun, τη στιγμή που η αδρεναλίνη και ο εκκωφαντικός ήχος του μονοθεσίου θα κατακλύσουν την πόλη. Η ώρα έναρξης είναι 17:00 και η είσοδος είναι δωρεάν. Στο τιμόνι της μοναδικής RB8 θα είναι ο Αυστριακός Patrick Friesacher, ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, που έχει οδηγήσει και στην F1 με τη Minardi στο πρώτο μισό του 2005.

 

Image

Η RB8 θα τρέξει κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη του κινητήρα V8. Γρήγορες ευθείες, στροφές, «ντόνατς» και burnouts θα μεταμορφώσουν την εμβληματική νέα παραλία  στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Image
Image

Η πανίσχυρη RB8, το μονοθέσιο με τον V8 κινητήρα 2.400 κ.εκ., που αποδίδει 750 άλογα στις 18.000 στροφές ανά λεπτό, κατέκτησε επτά νίκες και 7 βάθρα το 2012, χαρίζοντας στην Oracle Red Bull Racing το τρίτο της νταμπλ, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

 

Image

Η εμπειρία δεν σταματά μόνο εκεί! Εκτός από την RB8 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει με τα μάτια του το drifting από τον Elias Hountondji των Red Bull Driftbrothers και τον Adam Zalewski, τον παγκοσμίου φήμης stunt rider Aras Gibieža να κάνει μοναδικές επιδείξεις με τη Suzuki GSX600R, ενώ εκτός από τα οχήματα που θα βρεθούν στην πίστα θα τρέχει παράλληλα και ένα συναρπαστικό show στον αέρα με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα από το ακροβατικό ελικόπτερο των Flying Bulls, το αεροπλάνο Zivko Edge 540 με τον Dario Costa, πιλότο, πρωταθλητή του Red Bull Air Race και κάτοχο του Ρεκόρ Γκίνες για «Το μακρύτερο τούνελ που διανύθηκε με αεροπλάνο: 1,610μ», αλλά και τον Δημήτρη Κολλιάκο, Red Bull αθλητή και παγκόσμιο πρωταθλητή στο paramotor, μόλις στα 50 μέτρα μακριά από τους θεατές. 

Image

 

Image

Το Red Bull Showrun by ALUMIL έγινε με τη συνδιοργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Image
Image