Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι τρεις που εκβίαζαν επιχειρηματία για να μη συμμετέχει σε διαγωνισμό

Αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται - Ανάμεσά τους επιχειρηματίας που είχε κερδίσει διαγωνισμό ναυαγοσωστικής κάλυψης δήμου στη Θεσσαλονίκη

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους τρία άτομα που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη καθώς φέρεται να εκβίαζαν έναν επιχειρηματία, προκειμένου να μη συμμετέχει σε διαγωνισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ σημειώνεται πως δύο ακόμα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση, με τον έναν να διαφεύγει και τον άλλον να είναι έγκλειστος.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους περιλαμβάνονται και ένας εμπρησμός αυτοκινήτου, φθορές και μία ένοπλη ληστεία.

Μεταξύ των ατόμων που προφυλακίστηκαν είναι και ένας 40χρονος επιχειρηματίας που είχε κερδίσει διαγωνισμό για την ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας προσφορά ύψους 280.000 ευρώ. Ο ίδιος κατηγορείται ότι απειλούσε έναν ανταγωνιστή του έτσι ώστε να μην κάνει ένσταση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αλλά και να μην συμμετέχει σε έναν άλλον που αναμενόταν να προκηρυχθεί.

Ο 40χρονος μάλιστα φέρεται να ήταν και ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται, ωστόσο δεν έπεισαν και οδηγούνται στη φύλαξη.