Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε ίντερνετ καφέ με πελάτη χωρίς πιστοποιητικά

Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας,καθώς και η προβλεπόμενη παράβαση στον πελάτη.

Στη σύλληψη ενός 44χρονου υπεύθυνου ίντερνετ καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχων για τα μέτρα του κορωνοϊού.

Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας,καθώς και η προβλεπόμενη παράβαση στον πελάτη.

Ακόμα επεβλήθησαν δύο παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων και δέκα παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Παραβάσεις υπήρξαν και στην περιοχή της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα σε καφέ μπαρ στην Ημαθία που έπαιζε μουσική επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, ενώ σε καφένείο στην Πέλλα επιβλήθηκαν  οι ίδιες ποινές για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικά.

Επίσης βεβαιώθηκαν  τέσσερις παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων και επιπλέον πέντε παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων, όπως και μία παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.