Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ DJ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η μη ύπαρξη μουσικής σύμφωνα με τα νέα μέτρα στην εστίαση παραμονές της Πρωτοχρονιάς επιφέρει σημαντικό πλήγμα στους DJ σε ολόκληρη τη χώρα.

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού από την κυβέρνηση για τους DJ σε όλη τη χώρα, αφού η εφαρμογή τους νωρίτερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε συνδυασμό ότι δεν θα υπάρχει μουσική στην εστίαση εκείνη την ημέρα, επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στον κλάδο τους, που περιμένει σημαντικά έσοδα από τη βραδιά της υποδοχής του νέου χρόνου.

Διαβάστε: Από αύριο τα μέτρα - Διασκέδαση μέχρι τις 12 χωρίς μουσική και όρθιους, ρεβεγιόν έως τις 2

Όπως αναφέρουν σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα σωματεία Δισκοθετών Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας και 500 μεμονωμένοι DJ από όλη τη χώρα, «βρισκόμαστε πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού για 4η φορά μέσα σε 2 χρόνια καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα (εμείς και οι οικογένειες μας) χωρίς εισοδήματα».

«Κατανοούμε πλήρως το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας με την έξαρση της πανδημίας... όμως πρέπει να κατανοήσετε και εσείς το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε εμείς και κατ' επέκταση οι οικογένειες και τα παιδιά μας», τονίζουν σε άλλο μέρος της επιστολής.

Οι DJ ζητούν συγκεκριμένα από τον πρωθυπουργό:

· Αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής έως την ημέρα άρσης του μέτρου

· Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) από το Κράτος για το εν λόγω διάστημα.

· Επιδότηση ενοικίου για όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από το μέτρο της απαγόρευσης μετάδοσης μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης .

Επίσης, ζητούν επίσημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό προσωπικά για ν' ακούσει «για πρώτη φορά δια ζώσης τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που υπογράφουμε την ανοιχτή επιστολή, συν φυσικά τις οικογένειές μας», όπως αναφέρουν.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Στα 2 περίπου χρόνια της πανδημίας, ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα οικονομικά από τις συνεχείς αναστολές εργασίας και τις αυξομειώσεις στα ωράρια εστίασης.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά εμάς τους δισκοθέτες (Djs) - έναν κατάφωρα αδικημένο επαγγελματικά κλάδο - βρισκόμαστε πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού για 4η φορά μέσα σε 2 χρόνια καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα (εμείς και οι οικογένειες μας) χωρίς εισοδήματα.

Σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, που περιμέναμε να εργαστούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας όπως στα τέλη κάθε χρόνου, μας αφήνετε και πάλι χωρίς εργασία.

Κατανοούμε πλήρως το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας με την έξαρση της πανδημίας... όμως πρέπει να κατανοήσετε και εσείς το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε εμείς και κατ' επέκταση οι οικογένειες και τα παιδιά μας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών DJ Λάρισας, το συνδικάτο DJs νομού Ηρακλείου Κρήτης που αριθμούμε συνολικά πάνω από 460 μέλη, καθώς και πάνω από 500 συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα (με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή και έχουμε και τα στοιχεία τους), ζητάμε τα εξής:

· Αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής έως την ημέρα άρσης του μέτρου

· Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) από το Κράτος για το εν λόγω διάστημα.

· Επιδότηση ενοικίου για όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από το μέτρο της απαγόρευσης μετάδοσης μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης .

Επίσης, ζητάμε επίσημα συνάντηση με εσάς προσωπικά για ν' ακούσετε για πρώτη φορά δια ζώσης τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που υπογράφουμε την ανοιχτή επιστολή, συν φυσικά τις οικογένειές μας.

Έχουμε κάνει την αρχή και είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες πρωτοβουλίες/σωματεία δισκοθετών ανά την Ελλάδα - ένα σύνολο αρκετών χιλιάδων ανθρώπων μαζί με τις οικογένειές τους - για να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις και να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας στην περίπτωση που δεν εισακουστούμε και μας αγνοήσετε.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και περιμένουμε άμεσα απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας

Υπογραφή:

Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος επαγγελματιών DJ Λάρισας, Συνδικάτο DJs νομού Ηρακλείου Κρήτης και πάνω από 500 μεμονωμένοι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ