Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ από σήμερα νέα γραμμή αστικού λεωφορείου λόγω Flyover - Τι δρομολόγιο θα κάνει

Πρόκειται για την 3η υποστηρικτική γραμμή από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης λόγω των εργασιών για το Flyover - Ποιο δρομολόγιο θα εκτελεί

Την 3η «υποστηρικτική» γραμμή από τις 4 που σχεδιάστηκαν για τη βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας, εν όψει της κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου Θεσσαλονίκης (flyover), έθεσε σε λειτουργία, σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.».

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Έρχονται δύο νέες γραμμές express αστικών λεωφορείων για άμβλυνση του κυκλοφοριακού

Πρόκειται για τη νέα γραμμή, με κωδικό 55Υ «ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΤΕΛ – Ν.Σ.Σ.», που εκτελείται με 6 λεωφορεία, τις καθημερινές.

Στις αρχές του μήνα, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», ενέταξε στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, άλλες 2 «υποστηρικτικές γραμμές», με κωδικό 43Υ και 45Υ, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Ακόμη μια νέα γραμμή την 1η Δεκεμβρίου

Η 4η νέα ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 36X: «Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ» με αφετηρία Α.Σ. ΙΚΕΑ και Τέρμα Τ.Σ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, θα ξεκινήσει την 1-12-2023, με 8 λεωφορεία της "ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε." και δημιουργήθηκε στα πλαίσια της επείγουσας αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έναρξης κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (flyover).

Συνολικά και σε διάστημα ενός μηνός, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», προσέθεσε 36 αστικά λεωφορεία στο σύστημα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης, δυνητκής μεταφορικής ικανότητας 24.000 επιβατών ημερησίως, πράγμα που σημαίνει, έως 20.000 Ι.Χ. λιγότερα, εαν το επιβατικό κοινό επιλέξει τη δημόσια συγκοινωνία στις γραμμές αυτές.

Στα 235 τα αστικά λεωφορεία της «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.»

Με τα 36 αυτά λεωφορεία, που απέκτησε τις τελευταίες ημέρες, η «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», ενισχύει  την αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, με 235 λεωφορεία και 650 οδηγούς, που δίνουν τη μάχη της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, σε δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

«Προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξυπηρετούν!»

Αναφερόμενος στην προσθήκη των 4 νέων γραμμών, ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., Στέφανος Τσόλης, καλεί τους Θεσσαλονικείς, «να χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία, καθώς, υπάρχουν πλέον πολλές συμφέρουσες επιλογές, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, με πολύ μικρό κόστος εισιτηρίου και διάρκεια δρομολογίου, μικρότερη απ΄αυτή ενός Ι.Χ.» .

Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις στάσεις και τα ωράρια, μπορούν να βρουν οι επιβάτες στον ιστότοπο του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στο ενιαίο σύστημα τηλεματικής ΚΤΕΛ/ΟΑΣΘ.