Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πίστα της Formula 1 σήμερα η Νέα Παραλία - Όσα θα δείτε στο σόου της RedBull

Η ομάδα της Oracle Red Bull Racing θα δώσει ένα εντυπωσιακό showrun και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Patrick Friesacher, θα τρέξει στον παραλιακό δρόμο με το μονοθέσιο, με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται σήμερα μία από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών στη Formula 1, την Oracle Red Bull Racing για ένα μοναδικό showrun, ένα event επίδειξης με την πρωταθλήτρια RB8, τον πρώην οδηγό της Formula 1 Patrick Friesacher και τους Red Bull Driftbrothers με τις G82 BMW M4.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες στη Νέα Παραλία, τραβώντας την προσοχή των περαστικών που σταματούν για να εντοπίσουν το μονοθέσιο της F1.

Η ομάδα της Oracle Red Bull Racing θα δώσει ένα εντυπωσιακό showrun και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Patrick Friesacher, θα τρέξει στον παραλιακό δρόμο με το μονοθέσιο, με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011. Ο Αυστριακός Friesacher (φωτο) είναι ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, ενώ έχει οδηγήσει και στην F1 με την Minardi στο πρώτο μισό του 2005.

Με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης ως συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έχει ήδη μεταμορφωθεί σε πίστα πλάτους περίπου δέκα μέτρων για το θρυλικό μονοθέσιο. Η RB7 θα κινηθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο κέντρο της διαδρομής θα υπάρχει ένα άνοιγμα για την επίδειξη, τα γνωστά «ντόνατς».  Ο χώρος μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μετατραπεί σε ένα experience village με πολλά παιχνίδια και activations από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Η ώρα έναρξης είναι 17.00 (pre-show 16.30). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.