Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο καλεί η Λαϊκή Ενότητα

Το κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 3.30 το απόγευμα μπροστά στο Πολυτεχνείο στο ΑΠΘ.

Σε συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου με όλα τα μέσα ατομικής και συλλογικής προστασίας καλεί η Λαϊκή Ενότηττα Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα είναι για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 3.30 μπροστά στο Πολυτεχνείο στο ΑΠΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

«Ο φετινός γιορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Όχι ως επετειακή εκδήλωση ή απλά ως εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα της χούντας, αλλά κυρίως, επειδή τα αιτήματα της μεγαλειώδους εξέγερσης που προετοίμασε την πτώση της επανέρχονται επιτακτικά στην επικαιρότητα.

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πραγματική απειλή του κορωνοϊού ως ευκαιρία, νομοθετεί εν μέσω του υποχρεωτικού εγκλεισμού και της πανδημίας πτωχευτικό κώδικα που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην απόλυτη φτώχεια και παράδοση ακόμη και της κύριας και μόνης κατοικίας τους στους τραπεζίτες και στα funds, την κατάργηση του δικαιώματος στην διαδήλωση, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία και υιοθετεί μια όλο και πιο αυταρχική πολιτική, καταργώντας δημοκρατικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.. Γιατί φοβάται τις εξεγερσιακές συνέπειες της πολιτικής της, που οδηγούν τις λαϊκές τάξεις σε όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Μάλιστα, η παραμονή της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου βρήκε την κυβέρνηση έτοιμη να επαναφέρει το χουντικό σπουδαστικό τμήμα της Ασφάλειας, για να καταστείλει τους αγώνες των σπουδαστών. Και ακόμη πιο έτοιμη, να φτάσει σε ακραία όρια αυταρχισμού και κατασταλτικής μανίας, με την πρόσφατη εισβολή των ΜΑΤ και πάνοπλων δυνάμεων ασφαλείας στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και την ταυτόχρονη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο της Πρυτανείας του Ε.Μ.Π.

Με τον νου και την ψυχή μας στραμμένη στα θύματα της πανδημίας, στους εργασιακούς κλάδους που οδηγούνται σε μαρασμό και σε κλείσιμο, στους παλιούς και νέους ανέργους, στους ηλικιωμένους που πεθαίνουν σε γηροκομεία, στους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στους πρόσφυγες που συνωστίζονται σε στρατόπεδα – φυλακές, για την ίδια την αυτοπροστασία μας από τις πολιτικές της κυβέρνησης που μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία και με ένα ζοφερό μέλλον την επόμενη μέρα, δηλώνουμε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει και φέτος να γίνει και να μεταβληθεί σε αφετηρία αγώνων και διεκδικήσεων.

Τηρώντας όλα τα μέσα ατομικής και συλλογικής προστασίας που χρειάζονται και προβλέπονται.

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, ενάντια στις απειλές του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Ενάντια στις αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, στο ολοκληρωτικό κράτος που οικοδομεί, και υπέρ της προστασίας των δημοκρατικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας».