Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Αύριο από τις 7.00 μέχρι τις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 8.30 π.μ. στο ΑΧΕΠΑ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Διαβάστε: ΠΟΕΔΗΝ: «Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού

Αναλυτικότερα, 4ωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, από τις 7.00 μέχρι τις 11.00 π.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ. στην κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αναφέρεται ότι «την Παρασκευή 16/7/2021 έγινε στο κτίριο της ΕΔΟΘ  συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων υγειονομικών της Κεντρικής Μακεδονίας. Μοναδικό θέμα ο προωθούμενος από την κυβέρνηση υποχρεωτικός εμβολιασμός  των υγειονομικών και οι προσπάθειες εκφοβισμού και διάσπασης τους.

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των υγειονομικών στηρίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του covid – 19 αλλά τάσσονται  κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των απειλών για ποινές, περικοπές μισθών και απολύσεις. Καταδικάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και προσβλητικές απέναντι σε εργαζόμενους που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το περιφρονημένο, συκοφαντημένο και αποδεκατισμένο από την κυβέρνηση δημόσιο σύστημα υγείας».

Ταυτόχρονα,  επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι «οι εκπρόσωποι των υγειονομικών σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθούν άμεσα, αποφασιστικά και δυναμικά για το θέμα.

Ζητούν από τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των υγειονομικών να στηρίξουν τις αποφάσεις των εκπροσώπων τους, να ενημερώσουν άμεσα τους εργαζόμενους στους χώρους τους και να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (7:00-11:00π.μ.) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη 21/7/2021 στις 8:30 π.μ.

Οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό μας, τον covid – 19 αλλά και σε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας διχάσει και να μας εκφοβίσει.

Οι υγειονομικοί , όπως και όλοι οι πολίτες, έχουν σίγουρα ατομική ευθύνη για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά έχουν και απέναντι στην διαφύλαξη της δημοκρατίας, του συντάγματος και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ