Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ποιοι συμμετέχουν στις συσκέψεις (φωτο+vid)

Μπαράζ συσκέψεων με την ευκαιρία της άφιξης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρία ομάδας υγειονομικών σε αναστολή.

Στις 16:20 έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αρχίσουν οι καθιερωμένες συσκέψεις του με τους φορείς της Θεσσαλονίκης εν όψει 86ης ΔΕΘ.

Απέναντι από το Διοικητήριο τον υποδέχτηκε μια μικρή ομάδα υγειονομικών, που φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρίας και αντικυβερνητικά, όπως είχε γίνει και πέρσι. Ωστόσο, φέτος οι συμμετέχοντες είναι πολύ λιγότεροι. Αν και είναι πιθανό να αυξηθούν αργότερα, καθώς έχουν συγκέντρωση στις 18:00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τον πρωθυπουργό περίμενε στην είσοδο ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, με τον οποίο ανέβηκαν αμέσως στο γραφείο του, όπου άρχισε η πρώτη σύσκεψη με τους βουλευτές της Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές (Γκιουλέκας, Ράπτη, Σιμόπουλος, Κούβελας, Ευθυμίου, Καράογλου, Αναστασιάδης, Βαρτζόπουλος), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, η διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού Μακεδονίας, Μαρία Αντωνίου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Η σύσκεψη είναι κομματική και ανάλογη είχε γίνει και πέρσι.

Ακολουθεί η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, εκπρόσωποι των οποίων είναι στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, εκπρόσωποι του ΕΕΘ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργος Τσακούμης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Βασίλης Γεωργιάδης, του ΓΕΩΤΕΕ και των Επιμελητηρίων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Θανάσης Σαββάκης, του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος και των άλλων φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Στη σύσκεψη θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό και το επίσημο πλέον σήμα των Μακεδονικών Προϊόντων, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί στην περσινή αντίστοιχη σύσκεψη.

Ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Διοικητηρίου όπου θα σημειωθούν οι συναντήσεις του με τους φορείς και οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το βράδυ.

Tον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου και βουλευτές της ΝΔ Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης.