Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων στο επίκεντρο ημερίδας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκη

Η Κίνηση Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ και την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση "η κλιματική κρίση δεν είναι πλέον μια επιστημονική πρόβλεψη, είναι η πραγματικότητα, στον πλανήτη, στην Μεσόγειο, στην χώρα μας. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας εκδηλώθηκε με τις περισσότερες εκδοχές της. Παρατεταμένοι καύσωνες, εκτεταμένες πυρκαγιές, πρωτόγνωρες πλημμύρες".

Σημειώνεται ακόμη πως "στο τέλος αυτού του καταστροφικού και φονικού κύκλου, πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων ενσωμάτωσαν την αγωνία μεγάλου μέρους των πολιτών, για την ανθεκτικότητα και την βιωσιμότητα των αναπτυξιακών μοντέλων που ακολουθούν ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, η χώρα και οι πόλεις μας".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και θα μιλήσουν αυτοδιοικητικοί που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές και συνάδερφοί τους με πολλές θητείες. 
Συγκεκριμένα ομιλητές θα είναι οι: Χάρης Δούκας εκλεγμένος δήμαρχος Αθήνας, Στέλιος Αγγελούδης εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κουρέτας εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος-Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  Σίμος Δανιηλίδης δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Χρύσα Αράπογλου εκλεγμένη δήμαρχος Καλαμαριάς 

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει διάλογος. 

Image