Skip to main content

Διαμαρτυρίες κατά Μενδώνη έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (video)

Κατά την επίσκεψη της υπουργού για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο, σημειώθηκαν διαμαρτυρίες έξω για τον σταθμό Βενιζέλου.

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα μουσεία, κάτω τα χέρια από τα μνημεία» υποδέχθηκαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη που βρέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια της έκθεσης «Για μια φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη – Μακεδονία [1821-2021]».

Κατά την επίσκεψή της η υπουργός έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών έξω από την είσοδο του μουσείου, η μία από τα μέλη της κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης για την απόσπαση των αρχαίων στο σταθμό της Βενιζέλου και η δεύτερη από εργαζομένους που επιθυμούν να αλλάξουν το καθεστώς λειτουργίας των μουσείων.

Η περιοδική έκθεση, για την οποία και βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η υπουργός, θα διαρκέσει ένα έτος και γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.