Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βουνά από μπάζα σε έκταση του δήμου Ωραιοκάστρου (φωτο)

Χώματα, κλαδέματα και τμήματα... ασφάλτου απορρίπτονται σωρηδόν σε δημοτική έκταση στον Δρυμό, τόσο από υπηρεσίες του δήμου όσο και από ασυνείδητους

του Νίκου Αβουκάτου

Βουνά σχηματίζουν τα μπάζα που απορρίπτονται με τον... τόνο σε έκταση του δήμου Ωραιοκάστρου, στην περιοχή «Τσούκες», στον Δρυμό Θεσσαλονίκης. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Σε αυτοψία της στον χώρο, η Voria.gr κατέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεία και δημοσιεύει σήμερα σχετικές εικόνες από τους τεράστιους όγκους μπάζων. Στο δημοτικό οικόπεδο υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χώματος από την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στο χωριό. Επιπλέον, υπάρχουν τμήματα ασφάλτου καθώς και κλαδέματα.

Όμως, δεν απορρίπτει μόνον ο δήμος απόβλητα εκσκαφών στο σημείο. Το τελευταίο διάστημα είδαν την... ευκαιρία και ορισμένοι ασυνείδητοι, που άρχισαν να πετούν στη συγκεκριμένη έκταση κάθε λογής υλικά ανακαίνισης.

Η κατάσταση με τη ρίψη μπάζων στις Τσούκες απασχολεί τους κατοίκους του χωριού, που ζητούν από τις τοπικές αρχές να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση και υποβάθμιση της περιοχής. Το οικόπεδο γειτνιάζει με αθλητικές εγκαταστάσεις που δυστυχώς παρουσιάζουν εικόνες εγκατάλειψης.

«Μετά από εννέα μήνες διαπιστώνουμε ότι ο όγκος των αποβλήτων έχει δεκαπλασιαστεί. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι προσωρινή η τοποθέτησή τους. Περιμένουμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους», επισήμανε στη Voria.gr η κοινοτική σύμβουλος του Δρυμού Όλγα Διαμέλα. «Είναι άσχημες για όλους μας αυτές οι εικόνες», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Δρυμού, Κωνσταντίνος Πατσαλάς, τόνισε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. «Ήδη αρχίσαμε να απομακρύνουμε κλαδέματα και κάποιες ποιότητες υλικών ανακαίνισης. Ωστόσο, τα βουνά που σχηματίζονται από τις χωματουργικές εργασίες για το έργο της ύδρευσης είναι θέμα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον εργολάβο», είπε στη Voria.gr.

Ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου για θέματα Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, διαβεβαίωσε ότι θα αρχίσει σταδιακά η απομάκρυνση του χώματος και των μπάζων.

Στο μεταξύ, υλικά οικοδομών πετάγονται ανεξέλεγκτα απο ασυνείδητους και έξω από τον Δρυμό, ακόμη και δίπλα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες της Voria.gr: