Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπέγραψαν σύμβαση οι πρώτοι από τους νέους οδηγούς του ΟΑΣΘ (video)

Οι νέοι οδηγοί ενημερώνονται από τις διευθύνσεις του ΟΑΣΘ για τη λειτουργία του Οργανισμού

Η πρώτη ομάδα, από τους συνολικά 150 οδηγούς που θα πιάσουν δουλειά στις αρχές Ιανουαρίου, πέρασε σήμερα το κατώφλι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και της κατάρτισης του πίνακα κατάταξης, οι επιτυχόντες προσέρχονται στα γραφεία του ΟΑΣΘ, προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση.

Οι νέοι οδηγοί ενημερώνονται από τις διευθύνσεις του ΟΑΣΘ για τη λειτουργία του Οργανισμού, μεταβαίνουν στα αμαξοστάσια όπου τους γίνεται επίδειξη των συστημάτων των λεωφορείων, ενημερώνονται για τις λεωφορειακές γραμμές και για τα δρομολόγια και γνωρίζονται με τους νέους τους συναδέλφους.

Η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες, σταδιακά, και για τους 150 οδηγούς, οι οποίοι, όπως διαβάσατε σε πρωινό ρεπορτάζ της Voria.gr, προγραμματίζεται να πιάσουν τιμόνι την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, συμβάλλοντας ώστε ο ΟΑΣΘ να δρομολογεί σε καθημερινή βάση περί τα 50 επιπλέον λεωφορεία, τα οποία σήμερα είναι ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης οδηγών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης, υποδεχόμενος την πρώτη ομάδα εργαζομένων τους καλωσόρισε στην οικογένεια του Οργανισμού και εξέφρασε τη χαρά του γιατί μετά από 12 χρόνια υπάρχει πρόσληψη υπαλλήλων στον ΟΑΣΘ, με διαδικασίες μάλιστα που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Σημείωσε επίσης ότι στο πρόσωπο των νέων οδηγών ο Οργανισμός και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βλέπουν τη σοβαρή βελτίωση του επιπέδου των συγκοινωνιών στην πόλη, με τη δρομολόγηση επιπλέον λεωφορείων και την εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων.