Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας ήρθε για τη Detrop και έπεσε θύμα κλοπής

Η επιχειρηματίας Μαρία Χειμαριού δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ στον Εύοσμο από δράστη οποίος της άρπαξε την τσάντα από τον ώμο.

Σε περιπέτειες έμπλεξε με το που πάτησε το πόδι της στη Θεσσαλονίκη επιχειρηματίας που επισκέφθηκε την πόλη για να προωθήσει το προϊόν της, στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop 2020 που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ.

Η κ. Μαρία Χειμαριού, που διαμένει στην Κέρκυρα και παράγει το γνωστό τοπικό αναψυκτικό Τσιτσιμπύρα, βγήκε εχθές το βράδυ σε εστιατόριο στην περιοχή του Ευόσμου με μέλη της οικογένειάς της και ένα φιλικό ζευγάρι.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, περίπου στις 12, περιγράφει η ίδια στη Voria.gr, και αφού είχαν τελειώσει το γεύμα με την παρέα της, έπιασαν την κουβέντα στο πεζοδρόμιο έξω από το εστιατόριο, επί της οδού Γληνού.

Εκείνη την ώρα, ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ένα άτομο με κράνος, πέρασε από δίπλα της με χαμηλή ταχύτητα και της άρπαξε την τσάντα από τον ώμο. Λόγω της... δεξιοτεχνίας του δράστη, η ίδια δεν αντιλήφθηκε επί τόπου την κλοπή, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, καθιστώντας έτσι αδύνατη την παρατήρηση των πινακίδων αλλά και κάποιων χαρακτηριστικών του δικυκλιστή.

«Όταν το καταλάβαμε, έτρεξε η κόρη μου να τον φτάσει, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει «το πρόβλημα μου δεν είναι τα λεφτά, γιατί ακύρωσα τις κάρτες, αλλά το φάρμακό μου που για μένα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου». Η κ. Χειμαριού λαμβάνει φάρμακο με συνταγή γιατρού και όπως σημειώνει, λόγω Σαββατοκύριακου αλλά και αδυναμίας των γιατρών να ξέρουν το ιατρικό ιστορικό της, είναι δύσκολο κάποιος γιατρός να της γράψει το φάρμακο.

«Εύχομαι απλά να μην χρειαστεί να το πάρω», λέει η ίδια. Η επιχειρηματίας μετέβη εχθές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για κατάθεση, ενώ θα ξαναπάει σήμερα το απόγευμα με το που κλείσει η έκθεση.