Skip to main content

Θεσσαλονικιώτικη υπόθεση ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής

Δυο ομάδες ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League 2023

Την πρώτη και τη δεύτερη θέση μεταξύ 75 ομάδων από όλον τον κόσμο κατέκτησαν οι δύο αγωνιστικές ομάδες της Ακαδημίας Ρομποτικής - FutureLab, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League 2023, που διεξήχθη 9-11 Ιουνίου στη Μασαχουσέτη, στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Ουόρστερ (Worcester Polytechnic Institute).

Με μία συναρπαστική πορεία στη διάρκεια του διημέρου πρωταθλήματος ρομποτικής οι ομάδες «BOB» ή «SCRAPS» από τη Θεσσαλονίκη πέτυχαν να ανατρέψουν τα προγνωστικά, καθώς από την 29η θέση της γενικής κατάταξης όπου βρέθηκαν την πρώτη μέρα μετά τις πρώτες τους προσπάθειες, ανεβάζοντας στις επόμενες προσπάθειες τις επιδόσεις τους, κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Στον τελικό της διοργάνωσης αναμετρήθηκαν η εμπειρία των πέντε παγκόσμιων πρωταθλητών των «SCRAPS» με τη θέληση, η αποφασιστικότητα  των «BOB». Επικράτησαν οι «SCRAPS», ενώ οι «BOB» με την πρώτη τους εμφάνιση σε παγκόσμια διοργάνωση και την κατάκτηση της 2ης θέσης στον κόσμο έθεσαν δυνατά θεμέλια για τις επόμενες χρονιές.

Οι ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν και στις υποκατηγορίες του διαγωνισμού που στόχο έχουν να επιβραβεύσουν τις ομάδες που αρίστευσαν σε κάθε κατηγορία. Κατέκτησαν το πρώτο βραβείο των κριτών και το δεύτερο βραβείο μηχανικού σχεδιασμού για το ρομπότ τους.

Η Ακαδημία Ρομποτικής αποτελεί συνεργασία του Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ACTA» με τη «FutureLab» και προσφέρει πιστοποιημένα μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ