Skip to main content

Θηλιά στον λαιμό χαρακτήρισε τα Μνημόνια ο Λαφαζάνης

Νέα, σφοδρή επίθεση στα Μνημόνια φέρεται να εξαπέλυσε σε ομιλία του στα Βασιλικά το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην υπουργός.

«Θηλιά στον λαιμό» χαρακτήρισε τα Μνημόνια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε κλειστή συνάντηση με κατοίκους των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εναντιώνονται στην κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της καύσης βιομάζας.

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους στην κλειστή συνάντηση, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να εξαπέλυσε νέα επίθεση στα Μνημόνια, τονίζοντας ότι «θέλουν να καταστρέψουν οτιδήποτε κοινωνικό στην Ευρώπη, για να κερδοσκοπούν τα μεγάλα συμφέροντα».

Ο ίδιος φαίνεται να υποστήριξε πως οι πιστωτές εκβιάζουν τη χώρα, την έχουν λεηλατήσει και τη χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο.

Ιδαίτερη αναφορά έγινε, λόγω και του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής, στις αλλαγές που επίκεινται στη φορολογία των αγροτών, με τον πρώην υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να θεωρεί ότι με 26% φόρο και 100% προκαταβολή, «οι αγρότες τελείωσαν».

Τόνισε, δε, πως οι παραγωγικές δραστηριότητες είναι το μέλλον και όχι τα μνημόνια και τα δάνεια.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του έργου του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κυρίως για τα ενεργειακά ζητήματα, ενώ τάχθηκε -για μια ακόμη φορά- στο πλευρό των κατοίκων των Βασιλικιών και της Λακκιάς κατά της δημιουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής μέσω της καύσης βιομάζας.