Skip to main content

Θρίαμβος για τη Ρίβερ, 3-1 τη Μπόκα στον τελικό του Libertadores (vid)

Οι «Μιγιονάριος» κατάφεραν να επιβληθούν των «Χεινέσες» με ανατροπή στην παράταση και κατέκτησαν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Tην 4η κατάκτηση Copa Libertadores στην ιστορία της πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ρίβερ Πλέιτ που επικράτησε με 3-1 της Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση του 2ου τελικού που διεξήχθη στο «Santiago Bernabéu» της Μαδρίτης.

Μάλιστα, οι «Χεινέσες» εξασφάλισαν θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που αρχίζει σε λίγες ημέρες ενώ ταυτόχρονα κέρδισε θέση και στο Copa Libertadores της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Η Μπόκα κατάφερε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια χάρις σε εξαιρετικό γκολ του Μπενεντέτο στο 44΄όμως η Ρίβερ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το γκολ του Πράτο στο 68’ και στην παράταση ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή.

Στο 92’ οι «Χεινέσες» έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπάριος με 2η κίτρινη κάρτα και στο 108’ ο Κιντέρο με απίθανο σουτ έδωσε προβάδισμα στους «Μιγιονάριος».

Το συγκρότημα του Σελότο έχασε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 120’ με τον Τέβεζ να σημαδεύει το δεξί δοκάρι και στο 122’ ήρθε το τελικό χτύπημα από το συγκρότημα του Γκαγιάρδο με τον Μαρτίνεθ να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με πλασέ σε κενή εστία σφραγίζοντας την κλειδώνοντας την επικράτηση της Ρίβερ.

Οι συνθέσεις:

Ρίβερ Πλέιτ (Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (71' Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Ένσο Πέρες, Πόνσιο (59' Κιντέρο), Παλάσιος (99' Άλβαρες), Φερνάντες (112' Σουκουλίνι), Μαρτίνες, Πράτο.

Μπόκα Τζούνιορς (Σελότο): Αντράδα, Μπουφαρίνι (112' Τέβες), Μαγκαγιάν, Ισκέρδος, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89' Γκάγκο), Παβόν, Μπενεντέτο (62' Αμπίλια), Βίγια (95' Χάρα).